TANIN: Vučić i Vlada Srbije stub stabilnosti u regionu
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer na sastanku sa šefom UNMIK

TANIN: Vučić i Vlada Srbije stub stabilnosti u regionu

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa UNMIK-a Zahira Tanina, koji je, čestitavši formiranje nove Vlade, ukazao na to da je u svetu opšteprihvaćeno mišljenje da su Vlada Srbije i premijer Vučić lično, najveći oslonac za održanje mira i stabilnosti u regionu.

Uoči sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren tromesečni izveštaj o radu UNMIK-a, u razgovoru premijera Vučića i Tanina je konstatovano da je saradnja Vlade Srbije i Misije UN dobra, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Srpski premijer i šef UNMIK-a, koji je i specijalni predstavnik generalnog sekretara UN, saglasni su da je prisustvo Misije UN od izuzetne važnosti za održavanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kako kroz doslednu primenu Rezolucije 1244 UN, tako i kroz angažovanje da se realizuju dogovori postignuti u okviru Briselskog dijaloga.

Razmotreni su i načini kako UNMIK, u okviru svog mandata, može da doprinese rešavanju konkretnih pitanja na terenu i time unapredi svakodnevni život Srba i Albanaca na KiM.

Sednica SB UN biće održana u četvrtak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track