Nikolićeva prva zvanična poseta biće Briselu
Foto: Beta

Nikolićeva prva zvanična poseta biće Briselu

Politika -
Preneo sam mu poziv za posetu Briselu i on je odlučio da će svoju prvu zvaničnu posetu nakon inauguracije ostvariti u Briselu, kazao je Lajčak

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak preneo je danas poziv za posetu Briselu novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koji je odgovorio da će to biti njegova prva zvanična poseta posle inauguracije.

Posle sastanka sa srpskim ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem, Lajčak je na pitanje novinara da prokomentariše odluku Nikolića da sutra otputuje u Moskvu, rekao da on sada "šalje signale i stvara prve utiske o tome kako će da deluje kao predsednik" i da je on toga svestan.

"Preneo sam mu poziv za posetu Briselu i on je odlučio da će svoju prvu zvaničnu posetu nakon inauguracije ostvariti u Briselu", kazao je Lajčak, dodajući da mu je Nikolić rekao da je evropska budućnost Srbije njegov prioritet. Srpski ministar je rekao da ne vidi ništa sporno u toj odluci Nikolića i da je odnos Srbije i Rusije izuzetno blizak, čvrst, snažan, kao i da je uveren da opredeljenje Srbije ka evropskoj budućnosti neće biti dovođeno u pitanje.

"Nova vlada još nije formirana ali po svoj prilici neće doći do promene politike Beograda kada je reč o ključnim spoljnopolitičkim, regionalnim i svim drugim pitanjima", kazao je Jeremić. Iz Srpske napredne stranke danas je potvrđeno da će Nikolić, koji je pobedio na izborima ali do polaganja zakletve nije zvanično predsednik Srbije, otputovati sutra u Moskvu, gde će razgovarati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track