POSLEDNJI POZDRAV Sanda Rašković: Šami, prerano si otputovao
Foto: Kurir, Nebojša Mandić

Sahranjen jedan od osnivača Demokratske stranke Srbje

POSLEDNJI POZDRAV Sanda Rašković: Šami, prerano si otputovao

Politika -

Porodica, veliki broj prijatelja i kolega ispratili na večni počinak nekadašnjeg predsednika parlamenta Državne zajednice Srbija i Crna Gora

1 / 4 Foto: Nebojša Mandić

Jedan od osnivača Demokratske stranke Srbije i nekadašnji predsednik parlamenta Državne zajednice Srbija i Crna Gora Zoran Šami (68) sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu.Šami je bio i ministar saobraćaja SR Jugoslavije, poslanik u Skupštini SCG, a od 2004. do 2006. godine i predsednik Skupštine SCG. Od 2007. do 2012. dva puta je bio poslanik u Skupštini Srbije. Nakon kraće bolesti, Šami je preminuo u nedelju 4. septembra.Porodica, veliki broj prijatelja i stranačkih kolega odali su poslednju počast Zoranu Šamiju. Među kolegama koje su ga ispratile na večni počinak bili su bivši predsednik DSS Vojislav Koštunica, lider SDS Boris Tadić, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, v. d. predsednika DSS Dragan Maršićanin, bivši ministar rada Slobodan Lalović, bivši ambasador Srbije u Velikoj Britaniji Vladeta Janković, analitičar Đorđe Vukadinović i mnogi drugi.

Nekoliko sati pre sahrane održana je komemoracija u Domu Narodne skupštine, na kojoj su prisustvovale i predsednica Skupštine Maja Gojković i poslanica DSS Sanda Rašković Ivić, koja je kazala da je Šami prerano umro, ali i da je, iako je otputovao, ostavio sećanje na sebe.- Šami je umeo da s matematičkom preciznošću definiše stvari u politici. Nije bio suvoparan matematičar, već štedljiv i strog čovek koji je voleo život. Za njega je važilo bolje živeti kao lav jedan dan, nego 100 dana kao miš - rekla je Rašković Ivić i dodala:- Ja sam uverena da je Zoran Šami ušao u istoriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track