TIHUJE: Koštunica se preselio u crkvu
Foto: Dado Đilas

Nekadašnji lider DSS bogougodan

TIHUJE: Koštunica se preselio u crkvu

Politika -

Po odlasku iz politike bivši srpski premijer još učestalije počeo da posećuje hram Aleksandra Nevskog u Beogradu, gde je redovan na liturgijama

Bivši premijer i bivši lider DSS Vojislav Koštunica otkako je napustio politiku još više se okrenuo veri, pa stalno posećuje Crkvu Svetog Aleksandra Nevskog na beogradskom Dorćolu, gde u blizini i živi.Koliko ga cene u ovoj crkvi, govori činjenica da je Koštunica nedavno bio gost na parohijskoj slavi, te je dobio posebno mesto za vreme liturgije.

Mesto kraj oltaraNaime, Koštunica je kao bivši visoki državni zvaničnik zauzeo mesto odmah kraj oltara. Kad su spazili bivšeg premijera u crkvi, brojni vernici dobili su želju da saznaju šta misli o aktuelnoj političkoj situaciji. Međutim, otkako je napustio stranku, Koštunica ne želi da se izjašnjava o toj temi.Književnik i član DSS Matija Bećković potvrđuje za Kurir da Koštunica često odlazi u Crkvu Aleksandar Nevski i dodaje da zapravo „i da hoće, ne može da je zaobiđe“.- Ne znam kome je bliža Crkva Aleksandar Nevski - meni ili njemu. To nam je skoro pet koraka udaljeno od stanova gde živimo, tako da je nemoguće, čak i kad bi hteo, da tu crkvu zaobiđe. Ne možemo je zaobići, jedino da nas negde odsele - našalio se Bećković.

Nije novokomponovanOn podseća da je s bivšim liderom DSS i komšija i prijatelj.- Ne bih se začudio da se Koštunica u toj crkvi i krstio, pošto on živi u stanu svog oca. Možda je to 1945. bilo sporno - otkriva Bećković, a na opasku da političari generalno danas mnogo vole da se slikaju u crkvama, kaže da to nije slučaj i s Koštunicom.- Nije on to počeo sad, nego kad nije niko. Koštunica ne može da se meša s tim novokomponovanim vernicima. Ne treba mešati one koji su takvi bili oduvek i one koji to trenutno rade - naglašava on, dodajući da se i dan-danas viđa s bivšim premijerom.Koštunica se juče nije javljao na telefon.

Ko je bio Aleksandar NevskiRUSKI KNEZ I SVETACMožemo da nagađamo da je Koštunici, kao pravom rusofilu, Crkva Svetog Aleksandra Nevskog posebno draga i zbog toga što je Aleksandar Nevski bio veliki ruski knez i svetac Ruske pravoslavne crkve. Proglašen je 2008. godine za najveću ličnost ruske istorije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track