SMRŠAJ, ČOVEČE: Nenad Čanak kuka da mu je tesna sudnica!
Foto: Dragana Udovičić

Lider LSV smislio originalan izgovor

SMRŠAJ, ČOVEČE: Nenad Čanak kuka da mu je tesna sudnica!

Politika -

Ponovljeno suđenje za prebijanje Pavla Lešanovića odloženo jer je prostorija bila premala, na šta se juče požalio vojvođanski političar

NOVI SAD - Na suđenjima su se tuženi često vadili maštovitim opravdanjima, ali je lider LSV Nenad Čanak sve prevazišao - suđenje za napad na Pavla Lešanovića odloženo je jer se žalio da mu je mala sudnica!Čanak se na loše uslove požalio i na Tviteru, a potrudio se i da stavi tačne mere sudnice.- Sada sam bio na suđenju zbog kafanskog incidenta od pre četiri godine. Ročište nije održano jer je sudnica bila premala (3 x 4,5 m) - napisao je on.Drugostepeno krivično veće Višeg suda u Novom Sadu sredinom jula ukinulo je oslobađajuću presudu Čanku za nanošenje povreda Lešanoviću i odlučilo da se postupak ponovi. Početak glavnog pretresa juče je po drugi put odložen jer sudnica ima tek deset kvadrata.

- Jedan branilac okrivljenog privremeno je seo na optuženičku klupu, a druga dvojica branilaca i sudski veštak stoje, a oni koji sede nemaju sto gde bi držali spise predmeta. Sud ima obavezu da vodi računa i o sopstvenom dostojanstvu i dostojanstvu stranaka i njihovih zastupnika. Budući da u ovom slučaju sud ne može da obezbedi uslove, zbog toga predlažemo da se pretres ne održi dok se ne obezbede uslovi za normalni rad - rekao je advokat Slobodan Beljanski.Zanimljivo, i Goran Petronijević, advokat oštećenog Pavla Lešanovića i Bojana Karišika, složio se sa ovim pritužbama.Zamenik osnovnog javnog tužioca usprotivila se pošto je smatrala da pretres može da se održi jer su ispunjeni uslovi za održavanje, ali je sudija ipak odložila.Čanak je, umesto za nasilničko ponašanje, odgovarao za nanošenje lakih povreda i ugrožavanje sigurnosti, a 30. marta ove godine je oslobođen optužbi da je u incidentu septembra 2013. godine na parkingu novosadske kafane „Tako je suđeno“, štapom naneo povrede Pavlu Lešanoviću.

Hoće da bude poštenČANAK NE POTEŽE IMUNITET!Sudija je na početku pitala Čanka da li ima poslanički imunitet.- Naravno da imam, ali u ovom trenutku na njega se ne pozivam - rekao je Čanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track