TOMISLAV NIKOLIĆ OBRAO GROŽĐE: Baš mi idu ovi seljački poslovi!
Foto: Stefan Jokić

Predsednik pomagao vinogradarima

TOMISLAV NIKOLIĆ OBRAO GROŽĐE: Baš mi idu ovi seljački poslovi!

Politika -

Prošle godine sam zasadio grožđe, ali sam ipak bolji u proizvodnji rakije, poverio se Nikolić beračima

Obra Toma grožđe, al‘ bukvalno! Predsednik Tomislav Nikolić svečano je juče otvorio berbu grožđa u vinogradu Dobričevo kod Ćuprije. Osim što je obišao plantaže i raspitao se o rezultatima ovogodišnjeg roda, zavrnuo je rukave i pritekao u pomoć beračima.Nikolića su u vinogradu dočekali predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i generalni direktor kompanije „Rubin“ Zoran Bekrić.

Navikao... Nikolić u vinogradu
Navikao... Nikolić u vinogradu

Predsednik Srbije je, kao iskusan proizvođač rakije, pohvalio i kvalitet vina:- Naše vino je odlično, ali mu samo nedostaje ime.Nikolić je, vidno raspoložen, prišao beračima i poželeo im srećan rad, a onda je u jednom trenutku zatražio makaze i prihvatio se posla. - A koja je ovo sorta? Može i roze od ovoga da bude? Pa, ja bih mogao i pare da zaradim od ovoga - našalio se Nikolić. Istakao je da voli seoske poslove i da je prošle godine zasadio grožđe, ali da je ipak bolji u proizvodnji rakije.- Ja volim seljački posao i smatram da selo može da izvuče Srbiju. Prošle godine sam zasadio grožđe, ali se po njemu vidi da nisam svakog dana u vinogradu. Vinograd traži veće prisustvo gazde, a ja nisam u mogućnosti, i to se vidi - rekao je Nikolić.

Kavaljerski... Počastio i saradnike
Kavaljerski... Počastio i saradnike

Predsednik se osvrnuo i na ozbiljnije teme. Upitan da prokomentariše izjavu predsedavajućeg Vojnog odbora NATO generala Petra Pavela da je Balkan još potencijalni izvor ratnih sukoba, Nikolić je poručio:- Mislim da je NATO shvatio koliko je bilo besmisleno, koliko je bilo zločinačko bombardovanje Jugoslavije 1999. godine i da mu ne pada na pamet da bilo gde i bilo kad ponovo napadne Srbiju, a za to sad i nema nikakvog opravdanja.

BrukaDOVEZAO SE U KRNTIJINikolić se u Dobričevo dovezao u raspadnutom automobilu! Izašao je iz blindiranog BMW, o kojem je govorio kad se u jednom intervjuu Kuriru požalio kako nema adekvatno službeno vozilo i kako mu je zapao neki stari BMW koji je 1998. kupio Slobodan Milošević.- Kola jesu stara, ali su bezbedna. Meni nije stalo do glamura. Jeste, u pitanju je stariji model BMW - kratko nam je rekao nakon obilaska vinograda.

Eduard Kukan ga podržaoEVROPI STE POTREBNI I U DRUGOM MANDATUNa Tviteru je objavljena vest da je poslanik u Evropskom parlamentu Eduard Kukan podržao Tomislava Nikolića za novi predsednički mandat.- Eduard Kukan poručio je Nikoliću: „Evropi ste potrebni i u drugom mandatu“ #EU #Srbija - postavio je jedan tviteraš nakon što je ovaj parlamentarac izjavio da će Srbija do kraja godine otvoriti još neko poglavlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track