SNAŽNE SPONE SRBIJE I FRANCUSKE: Nikolić se sastao sa ambasadorkom Moro i admiralom Lakajom
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Srdačan susret u Predsedništvu

SNAŽNE SPONE SRBIJE I FRANCUSKE: Nikolić se sastao sa ambasadorkom Moro i admiralom Lakajom

Politika -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro i delegacijom francuskog Nacionalnog udruženja „Andre Mažino“, koje okuplja preko 250.000 potomaka francuskih vojnika iz Prvog i Drugog svetskog rata, a koju je predvodio admiral Anri Lakaj, predsednik Udruženja.

„Gledajući u ono što su nam preci ostavili u nasleđe, u njihove podvige koje su zajednički ostvarili, dužni smo da stvaramo bolju budućnost za našu decu, da ostvarimo napredak za naše društvo i razvijamo naše države, sve vreme imajući na umu da nas povezuje to staro prijateljstvo, iskovano u teškim trenucima za oba naroda“, rekao je predsednik Nikolić.

On je zahvalio admiralu Lakaju što Nacionalno udruženje „Andre Mažino“, radeći u korist Francuske, istovremeno čuva spomen i na srpske junake, koji su se pre jednog veka borili za slobodu svoje zemlje.

Nikolić i Moro posebno su istakli značaj daljeg unapređenja bilateralnih odnosa, saglasivši se da svojim precima dugujemo da čuvamo srpsko-francusko prijateljstvo, koje su oni zapečatili, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Admiral Lakaj obavestio je Nikolića o planovima Udruženja u vezi sa obeležavanjem godišnjice proboja Solunskog fronta.

Udruženje je spremno, u saradnji sa Valjevskom gimnazijom, da finansira odlazak tridesetoro učenika iz Valjeva u Solun, kako bi prisustvovali ceremoniji i prošli putem kojim je nekada davno prošla i srpska vojska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja