Tadić i Dačić traže trećeg partnera za vladu

Tadić i Dačić traže trećeg partnera za vladu

Politika -
Predstavnici Demokratske stranke i koalicije oko Socijalističke partije Srbije razgovaraće u sedištu DS-a u Krunskoj ulici o formiranju nove vlade

18.30 Lideri Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije Boris Tadić i Ivica Dačić završili su danas oko 18.30 sastanak na kojem su razgovarali o novoj Vladi Srbije. Tadić i Dačić odbili su da posle sastanka daju izjave novinarima. Sastanku su prisustvovali i predsednici PUPS i JS Jovan Krkobabić i Dragan Marković, kao i zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas. Sastanak u sedištu Demokratske stranke u Beogradu je trajao oko sat i po, a Tadić je pre sastanka najavio da će se "videti ko će biti treći partner" u novoj Vladi.

BEOGRAD - Čelni ljudi Demokratske stranke i SPS razgovaraće u sedištu DS o formiranju nove vlade.

Predstavnici Demokratske stranke i koalicije oko Socijalističke partije Srbije razgovaraće u sedištu DS-a u Krunskoj ulici o formiranju nove vlade. Najavljeno je da će sastanak početi oko 16 časova.

U sedište DS u Krunsku već su stiglipredsednik demokrata Boris Tadić, njegov zamenik Dragan Đilas, kao i potpredsednica stranke Jelena Trivan, kao i lideri koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković.

Boris Tadić, koga je Demokratska stranka predložila za mandatara, rekao je sinoć da je spreman da prihvati funkciju premijera ako se prihvate ciljevi i način rada na kojima treba da bude bazirana buduća vlada, prenosi RTS.

Lider DS-a veruje da će sa koalicijom SPS-PUPS-JS postići dogovor o parlamentarnoj većini i odbacio mogućnost da se formira vlada s naprednjacima.

Prvi čovek socijalista Ivica Dačić najavio je da će današnji razgovor sa demokratama biti usmeren pre svega na pitanja koja se tiču socijalne politike i ekonomije.

Funkcioner SPS Žarko Obradović rekao je da će na današnjem sastanku biti reči i o broju ministarstava.

Tadić je izjavio da će danas, na prvim zvaničnim razgovorima sa koalicijom SPS-PUPS-JS, biti odlučeno ko će biti treći partner u budućoj vladi. Tadić je na konferenciji za novinare, pre sastanka sa liderima koalicije okupljene oko SPS-a u sedištu DS u Beogradu, rekao da DS neće srljati u pravljenje vlade, nego da je cilj da se napravi stabilna vlada. On je rekao da je DS spremna da preuzme najodgovornije funkcije u vladi i ponovo da neće voditi DS koja bi bila u koaliciji sa SNS i da nema koalicije DS i SNS.

"Sve insinuacije te vrste služile su tome da oslabe DS", rekao je Tadić i dodao da prve zvanične razgovore DS počinje sa najbližim koalicionim partnerima i da će se danas videti ko će biti treći partneru vladi. Predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da ne veruje da će danas biti reči o raspodeli resora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja