Najnovije vesti

Radovi na "starom mostu" od četiri do pet miliona evra

Beška

Radovi na "starom mostu" od četiri do pet miliona evra

Srbija
Rekonstrukcija obuvata izgradnju pešačke staze, popravku stubova, kao i ležišta iz pravca Beograda, a radovi će biti gotovi do novembra

BEŠKA - Radovi na rekonstrukciji "starog mosta" preko Dunava kod Beške koštaće između četiri i pet miliona evra, a trebalo bi da budu završeni do novembra, izjavio je ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić.

On je prilikom redovnog obilaska radova sa velikom grupom inženjera kazao da je dobro da naša preduzeća rade punim intenzitetom i da ono što se dešava na političkoj sceni ne utiče na realizaciju projekta.

"Posao ne može da čeka politiku, idemo dalje i radimo", naglasio je Mrkonjić.

Osim obilaska radova na mostu kod Beške, Mrkonjić je obišao i radove na Žeželjevom mostu u Novom sadu, istakavši da radovi punim kapacitetom svedoče o kontinuiranom radu i ove vlade, ali i naredne.

"Nema čekanja zbog toga što još nije izabrana vlada. Što se tiče nas ministara iz SPS-a mi smo državotvorna stranka i znamo šta je naša odgovornost. Do zadnjeg momenta ćemo realizovati poslove koje smo započeli i nadam se da ćemo i u novom sazivu nastaviti sa projektom", kazao je Mrkonjić i izrazio nadu da će vlada biti izabrana uskoro.

Mrkonjić je dodao da su svi krediti aktivni, dodavši da su oni do sada već realizovani ili su u fazi realizacije. On je podsetio da je pre nekoliko dana otvoren tender za zadnju deonicu na putu prema Dimitrovgardu, od Čiplika do Pirota, što je, kako je naveo, potvrdilo kvalitet našeg projekta, jer se na njega javilo 15 preduzeća iz sveta, među kojima i četiri domaće kompanije.

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak kazao je da su sredstva za rekostrukciju starog mosta kod Beške obezbeđna iz kredita Evropske investicione banke. On je dodao da radove izvodi "Alpina" , a podizvođač je "Mostogradnja", kao i da posao mora da se završi do novembra.

Kada je reč o radovima, rekonstrukcija obuvata izgradnju pešačke staze, popravku stubova, kao i ležišta iz pravca Beograda.

Tehnički direktor "Alpine" Zoran Kostić je kazao da ovaj posao osim rekonstrukcije starog mosta uključuje i rekonstrukciju prilaznih saobraćajnica, kao i rekonstrukciju mosta preko kanala Arkanj.

Direktor "Mostogradnje" Branko Kneževeć je kazao da je prethodno izvršena sanacija starog mosta na donjem delu, posebno na stubovima. Prema njegovim rečima, ostala je samo sanacija kolovoza, diže se kompetna kolovozna trasa, montiraju se nove pešačke ploče, ograda, hidroizalacija.

On je dodao da je to poslednja faza rekonstrukcije mosta, koja obuhvata i kompletnu sanaciju mosta u dužini od 150 metara, preko kanala Arkanj.

Savetnik u Ministarstvu infrasturakure i energetike Dejan Kovačević je kazao da je rekonstrukcija starog mosta počela još pre nekoliko godina, kao i da je most rekonstruisan nekoliko puta ranije.

On je dodao da je taj most izuzetno značajan za saobarćaj kao i da je bilo neophopno njegovo zatvaranje radi rekonstrukcije na kolovozu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...