Kfor u Leposavić a Srbi kućama
Foto: Tanjug

Kosovo

Kfor u Leposavić a Srbi kućama

Politika -
Potpukovnik Kfora Dzozef Linč predložio da se barikada na putu koji od Zvečana vodi prema južnom delu Kosovske Mitrovice ukloni a da kontrolu saobraćaja obavlja "zajednički tim Srba i Kfora".

ZVEČAN - Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je da je potpukovnik Kfora Dzozef Linč predložio uklanjanje barikade koja je postavljena u Dudinom Kršu, a da kontrolu saobraćaja obavlja "zajednički tim Srba i Kfora". Nakon razgovora sa vojnicima Kfora Milović je okupljenim građanima rekao da je Linč predložio da se barikada na putu koji od Zvečana vodi prema južnom delu Kosovske Mitrovice ukloni a da kontrolu saobraćaja obavlja "zajednički tim Srba i Kfora". On je podsetio da su letos ovu barikadu postavili građani Kosovske Mitrovice i Zvečana i da odluku o njenom uklanjanju mogu doneti jedino odbornici iz ove dve opštine, dodajući da je predstavnicima Kfora uputio poziv na sastanak u Zvečanu. Građani čije je okupljanje kod Dudinog krša počelo oko 11 sati, nakon obraćanja predsednika opštine Zvečan razišli su se a pripadnici Kfora su se vratili nazad u pravcu Leposavića.

Veliki broj Srba bio se okupio oko 11 časova u Dudinom kršu u opštini Zvečan kada su do tamošnje barikade stigli pripadnici Kfora sa nekoliko vozila. U Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici u isto vreme čule su se sirene za uzbunu, što je bio znak građanima da se upute prema mestu Dudin krš odnosno barikadi koja je postavljena na putu između Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice. Pre okupljanja građana helikopteri Kfora intezivno su nadletali ovo područje, a Srbi su se okupili kako bi sprečili eventualno uklanjanje barikade koja se nalazi na jednom mostiću i koja je od letos betonirana. Na severu Kosova od letos se nalazi još nekoliko barikada koje Srbi drže na drumovima na severu pokrajine a abrikada kod Dudinog krša je jedna od najvećih koja je betonirana kao i barikada koja je postavljena na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track