Temerinska pasuljijada od 1. do 3. juna

Temerinska pasuljijada od 1. do 3. juna

Srbija -
Glavna nagrada za kuvara najboljeg pasulja biće gradski skuter u vrednosti od oko 1.000 evra

TEMERIN - Turističko-privredna manifestacija "Festival pasulja", na kojoj će glavni događaj biti međunarodno takmičenje u kuvanju tog povrća, biće održana od od 1. do 3. juna u Temerinu.

Takmičenje će biti održano u subotu, a glavna nagrada za kuvara najboljeg pasulja biće gradski skuter u vrednosti od oko 1.000 evra.

Gostima će u subotu biti podeljeno 4.000 porcija pasulja, koji će biti skuvan u kazanu od 1.800 litara, a za kuvanje će biti upotrebljeno čak 200 kilograma pasulja. Prilozi koji budu sakupljeni tom prilikom biće upotrebljeni za pomoć onima kojima je najpotrebnija, po preporuci predstavnika Opštine Temerin.

Na festivalu će biti predstavljeni i dečiji radovi na temu "Mozaik od pasulja", a biće održane i dečije radionice koje će trajati sva tri dana.

Manifestaciju će pratiti bogat kulturno umetnički program sa predstavljanjem Srema, Banata, Bačke, a specijalni gosti će biti KUD iz Ukrajine, Mađarske i BiH.

Za subotu su zakazane i Ravničarske igre, koje su važan segment festivala, tokom kojeg će zainteresovani moći da se oprobaju u obaranju nekog od svetskih rekorda postignutih prethodnh godina.

Trećeg dana festivala, biće organizovane ekološke akcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track