Nikolić u Briselu 14. juna
Foto: Beta

Susret Nikolić - Dežer

Nikolić u Briselu 14. juna

Politika -
Novi predsednik Srbije će se sastati sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompujem i visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton

BEOGRAD - Izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasadorom Vensanom Dežerom, o poseti Briselu 14.juna, gde će se sastati sa sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompujem i visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Razgovarali o najvažnijim tema - poštovanju ljudskih i manjinskih prava, situaciji na jugu Srbije, situaciji na Kosovu, pregovorima sa Prištinom i eventualnom ispunjavanju uslova da Srbija na jesen počne pregovore o članstvu u Uniji, precizirao je Nikolić.

On je preneo da mu je Dežer obećao punu saradnju EU sa Predsedništvom Srbije na ostvarenju velikog cilja da Srbija bude lider u regionu u procesu evropskih integracija.

Nikolić je dodao da je tema razgovora sa Dežerom bila i organizacija skupa Jug-Istok, kojim će 15.juna on predsedavati, kao predsednik Srbije. Na tom skupu učestvovaće šefovi država i vlada od Azerbejdžana, do Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja