URS neće biti privezak nesposobnoj vladi

URS neće biti privezak nesposobnoj vladi

Politika -
Ukoliko DS i SPS-PUPS-JS žele da nastave politiku Mirka Cvetkovića i vrate Srbiju u situaciju u kojoj je bila pre 5. oktobra, bolje da ih u takvu vladu ne zovu, navode u URS

BEOGRAD - Srbiji je potrebna ozbiljna i efikasna vlada sa novom politikom, a ne repriza prethodne vlade Demokratske stranke (DS), ocenili su Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i poručili da ne žele da budu privesak ili saučesnik u nekoj novoj nesposobnoj vladi.

"Za Regione je potpuno nevažno ko će biti treći (partner u vladi DS i SPS-PUPS-JS), već je najvažnije da li su kreatori vlade posle izbora shvatili da Srbija želi ozbiljne promene i da li su spremni da timski rade na reformama i izvlačenju zemlje iz krize. Građani nikome nisu dali apsolutnu vlast, te niko nema pravo da se tako ponaša", rečeno je u URS.

U URS su naveli da ukoliko DS i SPS-PUPS-JS žele da nastave politiku Mirka Cvetkovića i vrate Srbiju u situaciju u kojoj je bila pre 5. oktobra, bolje da ih u takvu vladu ne zovu.

"Unapred kažemo da ćemo biti opozicija takvoj vladi", naveli su u URS. Kako je rečeno, URS ne zanimaju funkcije, već isključivo program i ozbiljnost vlade i URS ne odustaje od svog programa i "petooktobraskih tekovina".

Ako kreatori nove vlade nemaju sluha za to i žele da nastave po starom, "za naše ideje ćemo se boriti kao opozicija", poručio je URS. "Nismo napravili Regione i ušli u parlament da bismo bili nečiji privesak u vladi, a još manje saučesnik u nekoj novoj nesposobnoj vladi koja će pogaziti petooktobraske principe. Zemlja je u veoma teškoj ekonomskoj situaciji sa katastrofalnom situacijom u javnim finansijama", smatra URS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track