MINISTRI PATE ZA BATOM GAŠIĆEM: Bivši član Vlade fali kolegama!
Foto: Zorana Jevtić

Seta

MINISTRI PATE ZA BATOM GAŠIĆEM: Bivši član Vlade fali kolegama!

Politika -

Vučićevi saradnici se žale da su im sednice postale dosadne bez nekadašnjeg šefa resora odbrane, koji je često znao da ih zasmejava šalama na svoj, ali i na njihov račun

Ministrima u Nemanjinoj 11 nisu bolna tema ni Saša Janković, zaštitnik građana, ni MMF, već Bratislav Gašić, nekadašnji ministar odbrane.Članovima kabineta Aleksandra Vučića, naime, nekadašnji kolega nedostaje zbog svojih šala i doskočica.Glavni zabavljačKako kaže izvor našeg lista iz Vlade Srbije, posle odlaska Gašića iz Nemanjine 11, svaka sednica Vlade je dosadna.- Bata Gašić je bio glavni zabavljač na svakoj sednici Vlade. Zbijao je šale na račun svih nas, ali i na svoj račun i često je umeo da prekine tišinu. Svi smo ga voleli - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Zasmejavao nas je, uvek je imao zanimljive upadice.

Pored simpatičnih doskočica, Gašić je umeo kolegama i da „baci rovca“, pa da ih pusti da se međusobno bockaju uz obavezan smeh ostalih ministara.- Gašić je nekoliko puta bacio žišku među ministre, pa se ovi što se upecaju „čačkaju“ - prebacuju jedni drugima, a mi ostali vrištimo od smeha. Poseban pik imao je na Kori Udovički, na čiji se račun često šalio, ali mu ona to nije zamerala i prihvatala je šalu. Ništa to nije bilo zlonamerno - dodaje naš izvor.

Bivši ministar odbrane, dalje navodi, svima nedostaje.- Sednice Vlade su sada smrtno dosadne. Nema ko da preuzme Gašićev ton, pa je i atmosfera drugačija - kaže naš izvor.

Aleksandar Antić, ministar energetike iz redova Socijalističke partije Srbije, kaže da bivši ministar odbrane ima izuzetnu energiju.- S Batom Gašićem sam imao odličnu komunikaciju i saradnju. Takođe, Gašić ima izuzetnu energiju i veoma je vredna i odgovorna osoba i možda s tog aspekta više nedostaje nego zbog dosetki, koje mu svakako ne manjkaju - kaže Antić u razgovoru za Kurir.

Zglajznuo zbog klečanja

Podsetimo, Gašić je u prethodnoj vladi Aleksandra Vučića obavljao funkciju ministra odbrane. Iako je njegov mandat obeležila afera „helikopter“ kad je poginulo sedam osoba, otišao je tek posle skandala kad je uvredio novinarku B92. Gašić je na jednom događaju, pošto se novinarka sagla da ne bude u kadru, rekao: „Volim novinarke koje lako kleknu“. Pošto se javnost digla i tražila da ministar snosi odgovornost zbog grube uvrede, Gašić je smenjen.

Bratislav GašićSVI SU ONI DIVNI LJUDI

Iako možda i nema većeg komplimenta nego da kolege kukaju da se vratite, bivši ministar odbrane nije želeo ništa detaljnije da komentariše.- Kolegama želim sve najlepše i najbolje, sve su to divni ljudi. To o čemu pričate, ja tu informaciju nemam, pa ne mogu ništa da komentarišem - kaže Gašić u razgovoru za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja