Nikolić zove komšije na inauguraciju

Predsednički kabinet sprema svečanost

Nikolić zove komšije na inauguraciju

Politika -
Novoizabrani predsednik pozvao na inauguraciju Josipovića, a pozivnice će stići i Dodiku, Đukanoviću, Mandiću...

BEOGRAD - Stižu mu komšije.

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić okupiće na svojoj inauguraciji 11. juna ceo region, ali i najviše predstavnike evropskih institucija. Iako njegovi saradnici tek privode kraju spisak zvanica, Nikolić je juče otkrio da će pozvati hrvatskog predsednika Ivu Josipovića.

- Nikad ništa neću učiniti što bi pokvarilo odnose dve države i dva naroda - rekao je on.U Josipovićevom kabinetu kažu za Kurir da još nije stigla pozivnica, te da još ne mogu da potvrde da li će on doći u Beograd.

Zvaničan poziv još nisu dobili ni u Crnoj Gori, ali će, ukoliko on stigne, predsednik DPS Milo Đukanović uvažiti Nikolićev poziv. Tako nam je rekao član Predsedništva te stranke Miodrag Vuković. Njegov kolega iz suprotnog tabora - lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, poručio je da će „rado doći“ na Nikolićevu inauguraciju.

Isto bi trebalo da učini i predsednik RS Milorad Dodik.Dolazak na Nikolićevu promociju ranije je potvrdio i komesar za ekonomska pitanja Oli Ren, a spekuliše se da bi jedan od gostiju mogao da bude i komesar za proširenje EU Štefan File.

(J. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja