SOCIJALISTI BRANE ŠEFA: Nije lako Dačiću, ne bismo mu bili u koži
Foto: Aleksandar Jovanović

Saosećanje u SPS

SOCIJALISTI BRANE ŠEFA: Nije lako Dačiću, ne bismo mu bili u koži

Politika -

Funkcioneri SPS odbacili tvrdnje predsednika DS da ne cene svog lidera, a o odnosu Vučića i SNS prema njemu ćute

Funkcioneri SPS ustali su u odbranu svog šefa Ivice Dačića nakon što je predsednik DS Dragan Šutanovac za njega rekao da trpi poniženja od premijera Aleksandra Vučića i SNS, ali i od stranačkih kolega. Oni priznaju da je Dačić u nezavidnoj poziciji jer ga napadaju sa svih strana, ali ističu i da je to cena koju je sam izabrao da plati kao državni funkcioner.Na pitanje da li socijalisti doživljavaju svog šefa kao otirač, predsednik opštine Surdulica Novica Tončev priznaje da nikada ne bi bio u Dačićevoj koži. Tončev je, podsetimo, često kritikovao rad stranke i svog šefa, a nije štedeo reči ni prema naprednjacima. U više navrata je Tončev upozoravao upravo na ovo što je rekao lider DS - da naprednjaci ponižavaju socijaliste.

Loše po zdravlje- Sigurno mu nije lako i ne bih bio u njegovoj koži nikada zato što to loše utiče po zdravlje i porodicu. Ali to je cena visoke politike, koju mora da plati ako već želi da bude ministar. On u SPS ima naše maksimalno poštovanje zato što je brend partije, a da li ga i koliko poštuju u SNS, to već mora lično da proveri - rekao je Tončev u razgovoru za Kurir.S druge strane, najveći opozicionar, kako od milošte zovu Branka Ružića, potpredsednika SPS, nahvalio je šefa „za sve pare“. Inače škrt na pohvalama, Ružić se sada razmetao komplimentima i o Dačiću govorio isključivo u superlativu.

Psi laju, karavani prolaze- Dačić je potvrdio svojim trajanjem da je jedan od najlucidnijih, najvisprenijih i najodgovornijih političara u Srbiji. Njegove državničke odluke daleko nadilaze nemušte kritike koje dolaze od političkih oponenata. U skladu s onom narodnom „Psi laju, karavani prolaze“, a Dačić opstaje i utiče na važne društvene procese - rekao je Ružić.Prozivku Dragana šutanovca Dačić je izazvao izjavom u Skupštini da je SPS 2008. vratio DS u život.

Milutin MrkonjićZNA IVICA SAM DA SE BRANIPočasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić kratko je poručio da nema nameru da komentariše izjave drugih političara.- Neću te bljuvotine da komentarišem. Ivica sam zna da se brani - kazao je Mrkonjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track