Stefanović: Dikića posetili predstavnici ambasade Srbije u Podgorici
Foto: Zorana Jevtić

Nije se žalio na tretman i uslove u zatvoru

Stefanović: Dikića posetili predstavnici ambasade Srbije u Podgorici

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija nema dovoljno informacija da bi mogla da se odredi o krivici ili nevinosti bivšeg komandanta Žandarmerije, Bratislava Dikića koji je uhapšen u Crnoj Gori zbog terorizma.

Stefanović je na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove rekao da su Dikića u pritvoru posetili predstavnici ambasade Srbije u Podgorici kojima je on preneo sa kim je sve razgovarao, ko je bio kod njega - od Tužilaštva Crne Gore do drugih organa.

Prema navodima ministra, Dikić se nije žalio na uslove u zatvoru i tretman.Odgovarajući na pitanja poslanika Srpske radikalne stranke o hapšenjima u Crnoj Gori i zdravstvenom stanju Dikića, ministar je kazao da će Srbija učiniti sve da njegovo zdravstveno stanje bude zaštićeno što je obaveza prema svakom državljaninu i kada su krivi i kada nisu.

"Srbija treba svim svojim gradjanima da pruži pomoć i kada su krivi i kada nisu. Moramo da štitimo interes naših državljana", rekao je Stefanović.

Crnogorski mediji preneli su da je Specijalno tužilaštvo Crne Gore odustalo od optužbe za terorizam protiv 11 osumnjičenih iz grupe od 20 državljana Srbije uhapšenih pod sumnjom da su u izbornoj noći planirali upad u zgradu Skupštine Crne Gore i zarobljavanje premijera Mila Djukanovića.

U naredbi za sprovodjenje istrage 11 osumnjičenih se sada tereti samo za stvaranje kriminalne organizacije, a terorizam se u vezi s njima ne pominje.

Za terorizam u pokušaju osumnjičeni su Bratislav Dikić, Kristina Hristić, i Aleksandar Sindjelić koji je u bekstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track