BIVŠI AMBASADOR MONTGOMERI: Vulinova izjava je sramotna
Foto: Zorana Jevtic

Reagovanje

BIVŠI AMBASADOR MONTGOMERI: Vulinova izjava je sramotna

Politika -

BEOGRAD - Bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Vilijem Montgomeri izjavio je danas da je iznenađen time što je ministar Aleksandar Vulin doveo u vezu aktuelnog američkog ambasadora Kajla Skata sa bezbednosnom pretnjom po premijera Aleksandra Vučića.

"Mislim da je to totalno sramotna izjava i iznenađen sam da je ministar ove vlade tako nešto izjavio", rekao je Montgomeri za Radio Slobodna Evropa.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države na Srbiju gledaju veoma pozitivno, smatraju je faktorom stabilnosti u ovom regionu i poslednje što bi radile je da povećavaju nestabilnost u Srbiji.

"A povezivati našeg ambasadora sa takvim pokušajima zaista me vodi ka tome da se upitam zašto se to čini", rekao je Montgomeri.

On je istakao da su, iz Amerike gledano, odnosi sa Srbijom dobri.

"Gledano odavde, međutim, i sudeći po izjavama poput ove i drugih sličnih, pitam se ko i zašto nastoji da upropasti naše odnose koji su pozitivni i postojani. Zaista to ne razumem", kazao je Montgomeri.

Upitan smatra li da bi premijer Vučić trebalo da se distancira od Vulinove izjave, Montgomeri je rekao da ne želi da se meša u unutrašnje stvari u Srbiji.

"Ne želim da delim savete vašem premijeru, on će sam odlučiti šta mu je činiti. Želim samo da kažem da mi se čini da postoji organizovana kampanja, koju predvode neki pojedinci, da se naruše odnosi između Srbije i Sjedinjenih Država.

Ne znam ko stoji iza toga niti zašto se to čini, ali to u meni izaziva bes i sumnju", zaključio je Montgomeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track