Slavica Đukić Dejanović opet na čelu Skupštine

Trka za prvu fotelju

Slavica Đukić Dejanović opet na čelu Skupštine

Politika -
Socijalisti odlučili da dosadašnja čelnica parlamenta Slavica Đukić Dejanović ostane na toj funkciji i u novom sazivu

BEOGRAD - I posle Slavice - Slavica.

Čelno mesto u Skupštini Srbije pripašće ponovo socijalistima, a najozbiljniji kandidat za tu funkciju opet je potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović, odlučeno je preksinoć na stranačkoj sednici.Kako kaže naš izvor iz vrha SPS, u igri su bila još dvojica kandidata iz te partije, ali je najizvesnije da će predsedničko mesto ipak dobiti Dejanovićeva.

- Sigurno je da nama pripada Skupština i gotovo je izvesno da će predsednik ostati isti. Slavica je dobro radila taj posao i smatramo da nema razloga da ode - kaže naš sagovornik. Dodaje da su socijalisti razmišljali i o potpredsedniku SPS Žarku Obradoviću i predsedniku Izvršnog odbora te stranke Branku Ružiću.Oni su, međutim, negirali da će naslediti Slavicu Đukić Dejanović.

I dosadašnja prva dama parlamenta nije želela da kaže da li će ostati na toj funkciji.

- To će odlučiti skupštinska većina. Dosadašnji predsednik je imao i neke druge profesionalne ambicije, ali ako to bude odluka skupštinske većine, biće tako - rekla je Dejanovićeva. Ona je precizirala da nema saznanja da će na današnjoj konstitutivnoj sednici biti izabrano novo skupštinsko rukovodstvo.

- Nemam saznanja da će se to danas događati, ali ne isključujem mogućnost da, ako se bude govorilo o kadrovskim rešenjima, i danas počnu te aktivnosti - rekla je ona.

Branko Ružić 4% šansi
Branko Ružić 4% šansi

Dosadašnji predsednici Skupštine*

*od 2000. godine1 Dragan Maršićanin(2001)2 Nataša Mićić (2001-2004)3 Dragan Maršićanin(2004)4 Predrag Marković (2004-2007)5 Tomislav Nikolić(2007)6 Oliver Dulić (2007-2008)7 Slavica Đukić Dejanović (2008-2012)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track