POLEMIKE I UVREDE U SKUPŠTINI: Naprednjaci, radikali i DJB o tome ko je kriminalac i lopov
Foto: Nebojša Mandić

Negodovanje zbog odnosa većine prema opoziciji

POLEMIKE I UVREDE U SKUPŠTINI: Naprednjaci, radikali i DJB o tome ko je kriminalac i lopov

Politika -

BEOGRAD - Sednicu Skupštine Srbije i danas je obeležila polemika poslanika pokreta Dosta je bilo (DJB) i Srpske napredne stranke - koji su ponovo šefa DJB Sašu Radulovića nazivali kriminalcem i lopovom, a u polemiku se uključio i poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović negodujući zbog odnosa većine prema opoziciji.

Predsedavajući je više puta odredjivao petominutne pauze, ali pošto se situacija nije smirila odredio je pauzu od sat i po.Poslanici DJB negodovali što se govori mimo dnevnog reda i što predsedavajući Veroljub Arsić dozvoljava vređanje Radulovića i kažnjava samo opoziciju oduzimanjem reči i opomenama, a ne i vladajuću većinu.

Poslanici DJB su izlaganja poslanika SNS u kojima su vredjali Radulovića i danas pratili aplauzom, a Radulović je želeći da dodje do reči i iskaže svoj stav nekoliko puta i prošetao kroz salu i prišao predsedavajućem.

Arsić je šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića kaznio samo oduzimanjem vremena za raspravu u dužini od dva minuta, ali pošto mu je u nekoliko navrata ipak uspelo da kaže za Radulovića da je "lopov" i "notorni kriminalac koji terioriše skupštinu".

"Budući da ovaj čovek više ne može da krade, da otima od naroda, a da sada više nema mogućnost da krade i manipuliše stečajevima očigledno je dobio napad jakih duševnih bolova i ja za to imam potpuno razumevanje", rekao je Martinović za Radulovića.

Poslanik SRS Nemanja Šarović uključio se u polemiku navodeći da je sramno ponašanje vladajuće većine prema opozciji i da su nadležni organi ti koji treba da odluče da li je Radulović lopov ili nije.

"Da li je Radulović lopov ili nije treba da odluče nadležni državni organi. Ako imate ta saznanja iskoristite ih da borba protiv korupcije o kojoj stalno pričate i zaživi na delu , dajte jedan put uradite nešto o čemu pričate, jer ovo ovako što radite je sramno prema opoziciji", rekao je Šarović.

On je ocenio i da naprednjaci samo napadaju opoziciju jer nemaju o čemu drugo da pričaju i jer nemaju dovoljno zakona u proceduri.

"Da imate šta da stavite na devni red ne biste pričali o ovome nego bi gledali kvalitetno da iskoristite vreme", rekao je Šarović.

On je pitao i zašto i kako je premijer Aleksandar Vučić uopšte za ministra predložio Radulovića, koji je, kako sada tvrde, navikao da krade.

Martinović mu je odgovorio da svako ima pravo na advokata i da Radulović boljeg advokata od Nemanje Šarovića nije mogao da nađe.

Na sednici se inače razmatraju amandamani na izmene i dopune Zakona o lukama i plovidbi na unutrašnjim vodama, ali o tome je malo bilo reči.Medjutim, pričalo se tokom prepodnevnog dela sednice i o poplavama, poput one u Šapcu, a o tome su polemisali Aleksandar Martinović i poslanik Demokratske stranke i nekadašnji funkcioner Pokrajinske vlade Goran Ješić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track