DS U SKUPŠTINI SRBIJE: Napustićemo salu kad Rističević bude govorio
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Odgovor poslaničkog kluba demokrata

DS U SKUPŠTINI SRBIJE: Napustićemo salu kad Rističević bude govorio

Politika -

BEOGRAD - Poslanici DS ubuduće će izlaziti iz skupštinske sale kada bude govorio Marjan Rističević, najavio je danas poslanik te strane Dejan Ćirić i pozvao druge poslanike opozicije da slede njihov primer.

"Poslanički klub DS će na svoj način odgovoriti bez odgovora nasiljem na nasilje koje trpimo sve ovo vreme, kao i drugi poslanici opozicije. Odgovorićemo nenasilno time što ćemo izaći iz skupštinske sale kada se Marijan Rističević bude obraćao po bilo kojoj temi", rekao je Ćirić novinarima u Skupštini Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je pozvao sve poslanike da na taj način iskažu stav prema, kako je rekao "brutalnoj spremnosti" da se zalazi u privatne živote i najbezočnijim lažima napadaju politički protivnici, "a sada i napadaju deca koja se bore za život".

Ćirić je dodao da je pre neki dan obeležen Dan tolerancije, kada su mnogi nosili majice "Isključi nasilje", navodeći da se sada čini da taj "taster" kojim nasilje možda može da se isključi, u ovom trenutku neko koristi da uključuje nasilje i proizvodi ovakvu vrstu atmosfere u skupštini."Civilizujmo svoj pristup i govor u Skupštini, time ćemo civilizovati makar neki deo i onoga što se dešva u javnosti", rekao je Ćirić.

Poslanik Marjan Rističević je pre dva dana na svom Tviter profilu optužio DS da koristi bolest jednogodišnjeg deteta za političku kampanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track