SAŠA RADULOVIĆ: Vladajuća većina sprovodi nasilje u Skupšštini, Martinović: Obezbedićemo mir
Foto: Nebojša Mandić

Haos u skupštini

SAŠA RADULOVIĆ: Vladajuća većina sprovodi nasilje u Skupšštini, Martinović: Obezbedićemo mir

Politika -

BEOGRAD - Šef Poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović optužio je danas popodne vladajuću većinu za verbalno i fizičko nasilje u Skupštini Srbije.

Radulović je, nakon što je predsednica parlamenta Maja Gojković prekinula zasedanje zbog rasprava poslanika, dovikivanja i neprimerenog ponašnja na sednci, novinarima rekao da su poslanici SNS pokušali fizički da spreče poslanike DJB da izađu iz sale.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

On je rekao da pravni tim Pokreta razmatra podnošenje krivične prijave, a da će se obratiti Ustavnom sudu žalbom, jer je Maja Gojković "omogućila fizičko zadrzavanje poslanika".

Gojković:Ne može ovako!

"Moraću da uzmem par dana, da razmislim o ovom sazivu parlamenta i šta nam je činiti, jer postoji duboko nerazumevanje", rekla je Gojković.Mora, dodala je, razmisliti o razumevanju parlamentarizma i "da li je neko došao sa namerom da obesmisli parlament".Ona je zakazala nastavak za utorak, uz poruku da svi treba dobro da razmisle o parlamentarizmu.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Situacija u parlamentu uzavrela je već nekoliko dana, a ovog popodneva je kulminirala, pljuštale su uvrede, psovke, a predsednica parlamenta je određivanjem kraćih pauza bezuspešno pokušavala da smiri situaciju.Za vreme izlaganja Aleksandra Martinovića, koji je pozvao predsedavajućeg da zaustavi hajku protiv Marjana Rističevića, poslanici ĐB i DS su ustali sa svojih mesta, glasno negodovali i držali transparente "Isključi nasilje, isključi Rističevića".

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Poslanik Dosta je bilo Branislav Mihajlović, kome je Gojkovićeva izrekla opomenu i udaljila sa sednice, je u jednom trenutku ustao i glasno vikao, posle čega je predsednica rekla da ne želi da određuje pauzu i da građani treba da vide kako se ko obraća.Udaljenje sa sednice je dobio i poslanik DS Balša Božović.Posle rasprave sa Gojkovićevom poslanik DS Goran Ješić je glasno opsovao.

Martinović:DS i DJB sprovode nasilje,obezbedićemo mir

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović ocenio je večeras da su u Skupštini Srbije poslanici DS i Dosta je bilo najflagrantnije sprovodili nasilje u tom domu, da su se psovkama obraćali predsednici parlamenta i poručio da će SNS učinite sve da obezbedi mir i da skupština radi svoj posao.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

"Poslanici su najbrutalnije vređali predsednicu skupštine. Poslanik (Goran) Ješić joj je opsovao majku, psovao ju je Balša Božović, a Saša Radulović (ĐB) je po ko zna koji put pokušao da izazove fizički incident sa svojim poslanicima tako što je krenuo da izlazi iz sale baš pored poslanika SNS", rekao je on komentarišući večerašnje prekidanje sednice parlamenta.

On je dodao i da je Marinika Tepić (LSV) pre nekoliko dana uvredila predsednicu rečima da je "odrasla u radikalskom brlogu"."SNS neće dozvoliti nasilje u skupštini. Nećemo dozvoliti onima koji su 5. oktobra palili zgradu Narodne skupštine da sada to urade samo na malo drugačiji način tako što će svakog dana da vređaju jednog po jednog poslanika SNS", rekao je Martinović.

Opšta svađa zbog Rističevića, zasedanje parlamenta prekinuto!

Posle oštre polemike u Skupštini Srbije, poslanik Demokratske stranke Balša Božović isključun je sa zasedanja.

Svađa je usledila pošto pre dsednica Skupštine Maja Gojković nije dozvolila poslanicima opoziciije da na svoj način iskažu protest protiv uvreda poslanika Marijana Rističevića.

Opozicija je insistirala da Rističević napusti zasedanje, posle čega je došlo do svađe, opšteg meteža među poslanicima.

Gojkovićeva je saopštila da "neće ipak zvati policiju". Usledili su žestoki protesti i, urlici i uvrede između poslanika.

Posle razmenjenih uvreda poslanika, predsednica Skupštine Maja Gojković prekinula je sednicu i zakazala nastavak zasedanja za utorak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track