Šabac: Usvojen prvi budžet u Srbiji!
Foto: Promo

Šabac: Usvojen prvi budžet u Srbiji!

Srbija -

Šapčani su prvi u Srbiji usvojili budžet za narednu godinu. Odbornička većina u Skupštini grada Šapca glasala je danas za programski budžet u iznosu od 3,3 milijarde dinara.

Od novca za 2017. godinu Šapčani će graditi novu Kvantaš pijacu, što smatraju velikim ulaganjem u poljoprivredu, a počeće i radovi na uređenu Sava parka, zelene površine od 300 hektara uz Savu. Programi u budžetu planirani su još tokom leta, o budžetu su se neposredno izjašnjavali građani, organizovana je javna rasprava i iskorišćeni svi mehanizmi koje omogućavaju važeći propisi, kako bi se dobili što kvalitetniji podaci o budžetu za 2017. godinu.Budžet je razvojni, izbalansiran, sa uravnoteženim prihodima i rashodima. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da od lokalnih izbora u Šapcu postoji jasan plan realizacije najznačajnijih projekta u gradu, kao i da je budžet za 2017. godinu nastavak podrške kapitalnim investicijama.

- Opremamo dalje Severozapadnu radnu zonu zbog dolaska velikog japanskog investitora, kompanije “Jazaki”, koja će zaposliti 1700 Šapčana, ali i zbog 22 kompanije koje su u Zoni kupile zemlju da grade proizvodne pogone, a mi smo kao Grad preuzeli obavezu da im obezbedimo najbolje uslove za to. Uložićemo u izgradnju nove kvantaške pijace koja treba da omogući našim poljoprivrednicima da zarade više novca koncentrišući svoju robu na jednom mestu, a treći veliki projekat je izgradnja Sava parka koji će našim građanima obezbediti viši kvalitet života, naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track