SILEDŽIJE Šarović: Ludak Martinović nas siluje! Martinović: Psuju mi mrtvog oca!
Foto: Nemanja Pančić, Zorana Jevtić

Haos na sednici administrativnog odbora

SILEDŽIJE Šarović: Ludak Martinović nas siluje! Martinović: Psuju mi mrtvog oca!

Politika -

Šef poslanika SNS nije dao opoziciji reč, zbog čega je došlo do vređanja, psovki, a umalo i fizičkog obračuna

Poslanici vlasti i opozicije umalo se i juče nisu pobili u Skupštini! Ali bukvalno! Naime, na sednici Odbora za administrativna pitanja pljuštale su uvrede i psovke jer predsednik Aleksandar Martinović iz SNS nikom nije hteo da da reč.Raspravljalo se tako i ko je lud, kome je potrebno „osveženje“ (odnosno polivanje vodom, prim. aut.), a bilo je, bar kako tvrdi Martinović, i psovki. Epilog - osam poslanika opozicije kažnjeno je zbog ometanja rada na zasedanju parlamenta.

- Po Poslovniku sam se javio za reč, po Poslovniku tražim reč, po Poslovniku Martinoviću, po Poslovniku... - nabrajao je Šarović, dok je Martinović bez pauze čitao tačke dnevnog reda, pa prešao na glasanje. Šarović je uspeo da mu privuče pažnju tek kad je rekao:

- Ja vidim, Martinoviću, da tebi treba osvežavanje - bupnuo je radikal, očigledno aludirajući na polivanje vodom.Martinović: Šta mi treba?Šarović: Osvežavanje.Martinović: Moguće.Šarović: Nema moguće, dobićeš ga, ti znaš kako to ide.Martinović: Od koga ću da dobijem osvežavanje? Od tebe? Hoćeš odmah da me osvežiš?Šarović: Dobićeš ga kad ja budem hteo. Ovo je čist bezobrazluk! Ljudi, je l‘ ovo moguće? Po Poslovniku sam se javio, dužni ste da mi date reč.Martinović: Moraš da me osvežiš ponekad.Šarović: Je l‘ tebi treba osvežavanje?Martinović: Kako da ne, od tebe mi treba.Šarović nije odustao, vikao je da je sve što se dešava sramota, dok je Milorad Mirčić, takođe poslanik radikala, pitao Martinovića „zašto se pravi lud“.- Zato što i jeste lud - uzvratio je Šarović.Od buke niko nije čuo o čemu se glasa, a uzalud su i Aleksandra Jerkov iz DS i Boško Obradović iz Dveri tražili reč. Martinović je posle sednice rekao da im nije dao reč jer se nisu javili na način koji je predviđen Poslovnikom.- Za reč se javlja tako što se elektronski prijavljuje. Oni su vređali, dobacivali, neki su mi od njih pretili batinama, drugi su mi psovali oca, koji je umro pre nekoliko godina, i majku, nazivali me raznoraznim pogrdnim imenima, vređali su SNS i predsednika Aleksandra Vučića - kazao je on.Međutim, Šarović za Kurir kaže da je Martinović sve smislio da bi izazvao incident, da vređanja nije bilo i da ima snimak kojim će to dokazati.- Mrzelo me je da donesem vodu za osveženje, možda ću sledeći put - rekao je on, a na pitanje da li vređanje priliči poslaniku, kaže da je „to što im Martinović nije dao reč ‚silovanje‘ i da su morali tako da reaguju“.

OpozicijaSMENITE MARTINOVIĆASRS podneo je juče zahtev za smenu Aleksandra Martinovića, a Nemanja Šarović kaže da su zahtev podržali svi poslanici opozicije. Kažnjeni su poslanici DJB, DS, DSS - Saša Radulović, Tatjana Macura, Branislav Mihajlović, Branka Stamenković, Milan Lapčević, Nenad Božić, Goran Ješić i Balša Božović.

Danijela Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track