BUDŽET ŠTANCOVALI CELU NOĆ: Državna kasa danas na skeneru!
Foto: Fonet

Žurba

BUDŽET ŠTANCOVALI CELU NOĆ: Državna kasa danas na skeneru!

Politika -

Sednica Skupštine na kojoj počinje rasprava o predlogu budžeta za 2017. zakazana je za danas. Predlog budžeta stigao je u Skupštinu u petak, zbog čega su poslanici opozicije negodovali jer im se ne ostavlja dovoljno vremena da razmotre proračun državne kase.

Pritom, premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović dali su oprečne izjave o tome za kada će biti zakazana sednica, zbog čega su, između ostalog, negodovali poslanici pokreta Dosta je bilo.

Inače, kako saznaje Kurir, skupštinske službe su u petak do pola noći fotokopirale predlog budžeta zbog obima dokumenta.- Ovo je poigravanje s državom i još jedno unižavanje institucija. Premijer i ministri su ti koji odgovaraju Skupštini i ne mogu oni zakazivati skupštinske sednice - navodi se u saopštenju DJB, kao i da pravila predviđaju da se predlog budžeta podnosi do 1. novembra i da rasprava može da počne najranije 15 dana nakon što su poslanici dobili taj dokument.Zbog sednice koja je zakazana dva dana pošto je budžet stigao u parlament negodovao je i poslanik SRS Zoran Krasić.- Na primedbu hitnih sednica Skupštine naprednjaci se brane da su to radile i demokrate. Uvek je tako kada se na izborima bira manje zlo - napisao je Krasić na Tviteru.K. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track