DJB PODNELA KRIVČNU PRIJAVU: Saši Raduloviću pretili smrću preko Fejsbuku
Foto: Nebojša Mandić

Bez ikakvog povoda

DJB PODNELA KRIVČNU PRIJAVU: Saši Raduloviću pretili smrću preko Fejsbuku

Politika -

BEOGRAD - Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je podneta krivična prijava protiv NN lica zbog pretnji smrću na Fejsbuk profilu Saše Radulovića, u komentaru na njegov poziv da prenos sednice Skupštine gledaju preko YouTube kanala pokreta DJB sa korisničkog naloga nekoga ko se predstavlja kao Mirko Jović.

Pretnja smrću je upućena bez ikakvog povoda, samo zbog rečenice "Gledajete uživo sednicu skupštine na našem YouTube kanalu i komentarišite dešavanja zajedno sa našim poslanicima. Bolje je nego na RTS2", dodaje se u saopštenju.

Krivična prijava protiv NN lica predata je danas Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika.

Pokret Dosta je bilo se nije uplašio zbog ovakvih pretnji i ona neće umanjiti kritiku, ali takve pretnje, kao i fizički napadi na kancelarije pokreta ukazuju da je bezbednost svih drastično smanjena, da se zemlja kreće u lošem pravcu i da je želja premijera da vlada strahom i pretnjama, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja