PRVI SNEG PAO I U POMORAVLJU: Evo kakvo nas vreme očekuje sutra
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Sporo se topi zbog niske temperature

PRVI SNEG PAO I U POMORAVLJU: Evo kakvo nas vreme očekuje sutra

Srbija -

JAGODINA - U Pomoravlju je noćas pao prvi sneg, ima ga oka dva centimetra, sporo se topi zbog niske temperature ali ne pravi nikakve probleme, rekli su rukovodioci opštinskih uprava Pomoravskog okruga.

Svi putni pravci su prohodni, ali su kolovozi mokri, uključujući i deonicu autoputa kroz Pomoravlje, rekli su na autoputu saobraćajni policajci Policijske uprave u Jagodini.Vreme je tmurno ima magle i policajci upozoravaju vozače "da prilagode brzinu automobila uslovima puta i vremenu i da se pridržavaju saobraćajne signalizacije".

Nije bilo potrebe da intervenišu zimske službe, kažu opštinskim upravama Pomoravlja, Resave i Levča, dodajući da su za svaku intervenciju, inače, pripremljeni.

Sutra suvo, najviša temperatura do tri stepena

U Srbiji će sutra ujutru biti slab do umeren mraz i ponegde magla, najniža temperatura od minus pet do minus jedan, a najviša od nule do tri stepena.Tokom ;dana će na severu zemlje biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde na planinama provejavanje snega, uglavnom ujutro i pre podne. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni.

Foto: AP
Foto: AP

U Beogradu će ujutru biti slab mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo. Vetar će biti slab, severoistočni. Najniža temperatura oko minus dva, najviša oko jedan stepen.U zemlji će tokom narednih sedam dana biti hladno sa temperaturom ispod prosečnih vrednosti.U subotu i nedelju ujutro se očekuje umeren do jak mraz i mestimično magla, koja će se ponegde po kotlinama i nizijama zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima biće pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od nule do pet stepeni.U ponedeljak se očekuje postepeno naoblačenje, a od utorka pretežno oblačno uz slabljenje jutarnjeg mraza, povremeno sa snegom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar.U Beogradu se u istom periodu očekuje slično vreme.

Za vikend meteorolozi predvidjaju temepraturu od nule do dva stepena, a od utorka pojačanje hladne košave, povremeno s kratkotrajnim snegom.Biometeorološka prognoza za petak, 16. decembar 2016: Biometeorološka situacija će biti nešto povolјnija za većinu hronično obolelih i zaključuje autor teksta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track