MARKO ĐURIŠIĆ: Vučić da dokaže da sam izdajnik
Foto: Fonet

Strahuje za svoju bezbednost

MARKO ĐURIŠIĆ: Vučić da dokaže da sam izdajnik

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Socijaldemokratske stranke i šef poslaničke grupe SDS Marko Đurišić, koga je Aleksandar Vučić optužio da je izdajnik koji radi protiv države i svog naroda, zatražio je danas od premijera da dokaže svoju tvrdnju

- U skladu sa poslovnikom tražim od premijera da dokaže svoju tvrdnju da je u bilo kom mom činu i političkom delovanju u poslednjih 26 godina bilo ičega što je protiv države i naroda, zatražio je Đurišić u Skupštini Srbije.

On je objasnio da mu je takva informacija potrebna da bi mogao da nastavi sa radom kao narodni poslanik, imajući u vidu da je na početku mandata položio zakletvu da će funkciju obavljati u skladu sa Ustavom i u korist svih građana.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Ukoliko ne može, a ja znam da ne može, da nađe ni jedan jedini čin ili izjavu kojom bi dokazao da sam radio protiv države i naroda, to će značiti da je predsednik vlade dokazani lažov, naglasio je Đurišić, prenela je Informativna služba SDS.

On je takođe postavio pitanje ministrima unutrašnjih poslova i zdravlja da li je njegova bezbednost posle ovakve premijerove izjave ugrožena.

- Da li ja posle ovakvog javnog poziva upućenog pred milionskim gledalištem građana Srbije imam razloga da brinem za svoju bezbednost, upitao je Đurišić i zamolio predsedavajućeg da se u skladu sa poslovnikom pobrine da se u roku od 15 dana dostave odgovori na ova pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track