STEFANOVIĆ O LAVROVU: Bezbednost Lavrova nije bila ugrožena
Foto: Marina Lopičić

Ministar unutrašnjih poslova

STEFANOVIĆ O LAVROVU: Bezbednost Lavrova nije bila ugrožena

Politika -

BEOGRAD - Bezbednost svih gostiju Srbije, pa i ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

To je poručio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se Nemanja Ristić, kojeg je crnogorsko tužilaštvo obuhvatilo naredbom o proširenju istrage za planiranje terorističkih napada, nađe pored šefa ruske diplomatije, Stefanović je odgovorio da je Lavrov bio potpuno bezbedan.

"Bio je određen dovoljan broj policijskih pripadnika koji su bili uz Lavrova i njegova bezbednost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, kao što nijedan gost Srbije, ni u jednom trenutku nije bio ugrožen na bilo koji način", rekao je Stefanović.

On je dodao i da bi službenici policije priveli Ristića da je za to postojao nalog, i da je svaki građanin, ukoliko takav nalog ne postoji, nevin dok se ne dokaže suprotno.

"Naš zadatak je da gosta obezbedimo na način da bilo koje lice ne može da mu naškodi. I mi smo to obezbedili", rekao je Stefanović. Upitan da li je Ristić na Interpolovoj poternici, ministar je odgovorio da to ne zna, niti da mu je posao to da zna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track