JABLANOVIĆ POSLE OSTAVKE I HAPŠENJA BRATA: Dokazaću da su optužbe bile lažne
Foto: Aleksandar Jovanović

Neopoziv odlazak s funkcije državnog sekretara

JABLANOVIĆ POSLE OSTAVKE I HAPŠENJA BRATA: Dokazaću da su optužbe bile lažne

Politika -

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva za rad Aleksandar Jablanović potvrdio je danas da je podneo nepozivu ostavku na tu funkciju nakon što su se pojavile informacije o hapšenju njegovog brata i poručio da će na sudu dokazati da su optužbe iznete na njegov račun bile lažne.

Mediji su preneli da se brat Aleksandra Jablanovića, Marko u trenutku privođenja nalazio u službenom vozilu Ministarstva rada.

"Mogu da prihvatim odgovornost da sam dozvolio da se u mom službenom automobilu preveze moj brat i njegova supruga, ali ne mogu da prihvatim laž da je u njemu prevožena droga, mogu da prihvatim da je moj brat priveden, ali ne i da je unapred osuđen u medijima samo zato što je moj brat", rekao je Jablanović u pisanoj izjavi.

Dodao je da ne želi da bude teret ministru Aleksandru Vulinu koji, kaže, radi bolje nego iko pre. On će, najavio je, na sudu dokazati da su optužbe koje su iznete na njegov račun bile lažne.

Jablanović je istakao da zarad svoje časti i časti njegovih saradnika u Ministarstvu za rad, prihvata na sebe punu odgovornost "zato što je dozvolio da se u vozilu tog dana prevezu njegov brat sa suprugom, te da zbog toga podnosi neopozivu ostavku na mesto državnog sekretara".

Kaže i da nikako ne prihvata lažne optužbe da je službenim vozilom načinjeno neko krivično delo i time naneta šteta ugledu vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track