PALMA NAJAVIO KANDIDATURU, ALI POD JEDNIM USLOVOM: Samo ako se ne kandiduju Vučić i Dačić
Foto: Dado Djilas

Predsednički izbori

PALMA NAJAVIO KANDIDATURU, ALI POD JEDNIM USLOVOM: Samo ako se ne kandiduju Vučić i Dačić

Politika -

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković-Palma izjavio je danas da će se kandidovati za predsednika Srbije, ako se za tu funkciju ne kandiduju lideri SNS i SPS Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

On je objasnio da na sastanku kod predsednika SNS Aleksandra Vučića kome je prisustvovao sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem, nije bilo reči o kandidaturi ni o tome ko će biti kandidat za predsednika.

"Ja sam rekao na tom sastanku, ako se ne kandiduje Dačić iz koalicije SPS-JS, ja ću da se kandidujem. Ako se kandiduje Vučić iz ove velike koalicije ja neću da se kandidujem i Dačić se izjasnio da ni on neće", rekao je Marković na konferenciji za štampu.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

On je najavio da će ponovo imati sastanak za oko nedelju dana i izrazio nadu da će tada biti tema ko će biti kandidat. Na pitanje novinara da li će novi predsednik SAD Donald Tramp dobiti voštanu figuru u Muzeju voštanih figura u Jagodini, kao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Marković je odgovorio, da on to treba da zasluži.

Vučić sa Dačićem i Palmom o trci za šefa države

"Da bi pravio voštnu figuru nekog predsednika on pre svega mora da ima određene zasluge, a kada je reč o gospodinu Trampu mora da prođe jedno određeno vreme da vidimo kako će nova adminstracija SAD da se odnosi prema Srbiji.Ono što mi iz Srbije tražimo je da se više ne primenjuje sila kada se odlučuje o Srbiji, već da kriterijum bude pravo i pravda", rekao je Marković.

Foto: Zorana Jevtić/Dado Đilas
Foto: Zorana Jevtić/Dado Đilas

Srbija, kako je naveo, treba što pre da napravi kontakt sa novom administarcijom SAD i da se predstavi onakva kakva jeste, koristeći bivše ambasadore koji kada im se završi mandat u Srbiji na našu zemlju gledaju drugačijie nego dok su bili ovde.

PALMA ZAVRŠIO POSETU VAŠINGTONU: Očekujem od Trampa politiku prava, a ne politiku sile!

PALMA U VAŠINGTONU SA KONGRESMENOM ADERHOLDOM: Albanci sa KiM ne poštuju Briselski sporazum

"Ko ne sarađuje sa Amerikom, nema dobru ekonomsku budućnost. Srbija treba da sarađuje sa Amerikom, pre svega što je na samom početku svog mandata Tramp izjavio da hoće da sarađuje sa Rusijom, a Srbija sa Rusijom ima najbolje odnose na svetu i to je jedan dobar pokazatelj za neko buduće vreme", rekao je Marković.

PALMA: Putin u Jagodini do kraja marta

Doveli smo investitore iz Kine i Rusije, a sada je dobro da ih dovedemo i iz Amerike, ocenio je Marković

.PUTIN STIŽE U JAGODINU: Figura ruskog predsednika od 23. marta u Muzeju voštanih figura

"Tada ćemo biti jedini grad na svetu koji će imati tri investitora iz tri najveće ekonmske i vojne sile na svetu", zaključio je on.

(Tanjug/Blic)

BONUS VIDEO:

Izbori sve bliži, spisak sve duži! Ko sve želi da bude PREDSEDNIK SRBIJE (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track