Rašković Ivić: Sutra predstavljamo novi poslanički klub
Foto: Dragana Udovičić

Rašković Ivić: Sutra predstavljamo novi poslanički klub

Politika -

BEOGRAD - Samostalna poslanica Sanda Rašković Ivić potvrdila je večeras da će sutra u Skupštini Srbije biti predstavljen novi opozicioni poslanički klub.

Ona nije navodila detelje, već samo da će poslanički klub biti zvanično predstavljen na konferenciji za novinare tačno u podne u Skupštini Srbije. Prethodnih dana mediji su više puta pisali o formiranju novog poslaničkog kluba u kome će većinu činiti poslanici koji podržavaju kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije.

Ono što je najizvesnije je da će u tom klubu osim Sande Rašković Ivić, bivše poslanice i predsednice Demokratske stranke Srbije biti i njen kolega, takodje bivši poslanik DSS-a Slaviša Ristić kao i Djordje Vukadinović, ali i bivša poslanica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović.

Pojedini mediji pisali su, medjutim, da će u klubu biti i poslanici Nove Srbije Miroslav Markićević i Goran Pekarski, koji su jedini od pet poslanika NS ostali privrženi Velimiru Iliću. Ilić je inače pre nekoliko dana prestao da podržava vladajuću Srpsku narednu stranku na čijoj listi je bio na poslednjim parlamentarnim izborima u aprilu 2016.

Sa njegovim kritikama na račun premijera Aleksandar Vučića nije se složilo troje poslanika NS, zbog čega je ostao bez poslaničkog kluba u parlamentu, a povodom čega je rekao da će ta stranka napraviti još veći i bolji poslanički klub o čemu će uskoro obavestiti javnost. ;

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track