ARLOV PODRŽAO SRBE NA KOSOVU: Vaš sam veliki prijatelj, osećam vašu muku
Foto: Printscreen/YouTube

Pismo podrške

ARLOV PODRŽAO SRBE NA KOSOVU: Vaš sam veliki prijatelj, osećam vašu muku

Politika -

PRIŠTINA - Predsednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov uputio je pismo podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, uz poruku da sačuvaju mir i dostojanstvo.

"Početkom ove godine život i bezbednost Srba na Kosmetu, naročito na severu sve je teži i napetiji. Stalna i sve jača presija prema Vama ne prestaje. Vaš sam veliki prijatelj, prolazim, osećam Vašu muku i podržavam Vašu smelost, upornost i srpsko dostojanstvo da opstanete na Kosovu i Metohiji", navodi Arlov, podsećajući da već skoro dve decenije traje njihova neizvesnost, agonija i borba za opstanak na vekovnom ognjištu Kosovu i Metohije.

"Poučeni dosadašnjim srpskim teškim vremenima u kojima ste Vi sada u najtežoj situaciji molim vas da sačuvate mir i dostojanastvo. Nemaju cenu i najvažniji su su životi Vas i vaše dece. Tako ćete najpre sačuvati sve što je srpsko na Kosovu i Metohiji", poručuje Arlov.

On je uputio poziv međunarodnim snagama, Euleksu, Briselu, Beogradu, naročito Prištini da učine sve da se kriza Kosova i Metohije reši mirno.

"Molim lokalno srpsko rukovodstvo na Kosmetu da bude uz svoj narod i da im je na umu samo mir. Jer nakon svih dosadašnjih teških sukoba u regionu i svetu, opet se seda za sto i dogovara, a tragedije i žrtve samo konstatuju i zapisuju", naveo je u pismu Arlov.

(TV Most)

BONUS VIDEO:

UKRATKO U 5 DO 5 S RATKOM FEMIĆEM: Drama na Kosovu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track