PROTIVNIK RASKIDA KOALICIJE SA SNS: Velimir Stanojević napustio Novu Srbiju
Foto: Printscreen

Zastupnik dijaloga

PROTIVNIK RASKIDA KOALICIJE SA SNS: Velimir Stanojević napustio Novu Srbiju

Politika -

Potpredsednik Nove Srbije Velimir Stanojević podneo je ostavku na tu funkciju i napustio stranku zbog, kako je saopštio, raskida koalicije Nove Srbije i SNS i podrške koju ona daje Vuku Jeremiću, koji je najavio kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima.

Stanojević, koji kaže da je jedan od osnivača Nove Srbije u ime koje je obavljao više važnih javnih funkcija u proteklih 20 godina, smatra da nesporazumi u okviru koalicije ne treba da se rešavaju radikalnom promenom političkog kursa, već dijalogom.

"Odlučio sam da napustim Novu Srbiju zbog politike koja se sprovodi poslednjih dana, a koja je rezultirala raskidom koalicije sa Srpskom naprednom strankom, sa kojom smo zajednički nastupali u prethodna tri izborna ciklusa i zbog podrške Vuku Jeremiću. Smatram da nesporazumi u okviru koalicije ne treba da se rešavaju radikalnom promenom političkog kursa, već dijalogom.

Stanojević kaže da, kao državni sekretar u Ministastvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, podržava vladu u njenim nastojanjima da sačuva mir i stabilnost u regionu, ekonomski i svaki drugi napredak Srbije.

"Upravo onako kako je to činila Nova Srbija i njeni poslanici do pre nekoliko dana. Kao državni funkcioner koga je postavila vlada, želim da svojim radom učinim nešto dobro za svoju zemlju, a pre svega da pomognem da nam selo i poljoprivreda napreduju, jer smatram da opšti interes uvek treba da bude iznad pojedinačnog", navodi se u pisanoj izjavi koju je Stanojević dostavio medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track