MINISTAR ODBRANE ZORAN ĐORĐEVIĆ ZA HRT: Hrvatska ne treba da strahuje, Srbiji je prioritet ekonomija
Foto: Dragan Kadić

Ukazao na mogućnosti saradnje

MINISTAR ODBRANE ZORAN ĐORĐEVIĆ ZA HRT: Hrvatska ne treba da strahuje, Srbiji je prioritet ekonomija

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Zoran Djordjević izjavio je večeras za Hrvatsku radio- televiziju (HRT) da Hrvatska ne treba da strahuje zato što Srbije oprema i naoružava svoju vojsku i da je srpskoj vladi na prvom mestu ekonomija.

On je podsetio da je Srbija vojno neutralna i da želi da bude deo Evropske unije, a ukazao je i na mogućnost saradnje Srbije i Hrvatskoj na području vojne industrije."Naravno da nema bojazni, našoj vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da imaju u nama ekonomskog partnera", rekao je Djordjević u intervjuu objavljenom na sajtu HRT-a.

Foto: Minstarstvo odbrane Srbije
Foto: Minstarstvo odbrane Srbije

Prema njegovim rečima, poruka Hrvatskoj je da preko Srbije može da saradjuje s nekim zemljama, "s kojima možda ne može direktno".

"Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima", rekao je Djordjević.

Foto. Ministarstvo odbrane
Foto. Ministarstvo odbrane

HRT je podsetio da Srbija od "Erbasa" kupuje devet helikoptera srednje klase, da od Belorusije dobija donaciju u avionima "mig 29" i protivvazdušnom sistemu "buk", kao i da joj Rusija donira 30 tenkova T-72 i šest "migova 29".

Bonus video

RASTE ODBRAMBENA MOĆ SRBIJE: Evo koje oružje nabavljamo od Rusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track