TIHA PODRŠKA: Ružica Đinđić uz Sašu Jankovića?
Foto: Dragana Udovičić

Koga podržava Đinđićeva udovica

TIHA PODRŠKA: Ružica Đinđić uz Sašu Jankovića?

Politika -

Predsednički kandidat Saša Janković izgleda da je dobio tihu podršku Ružice Đinđić. Njih dvoje sreli su se u nedelju na premijeri predstave „Don Žuan“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i zastali u srdačnom ćaskanju, koje su mnogi okarakterisali kao nagoveštaj za koga u trci za šefa države navija udovica ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Izbor Ružice Đinđić ne bi toliko čudio da se ona u proteklom periodu nije distancirala od DS i u nekoliko navrata pokazala naklonost prema potezima koje vuče premijer i lider SNS Aleksandar Vučić. Njegova inicijativa da se Đinđiću podigne spomenik bila je poslednja prilika da ona pohvali Vučića. Vlada je u međuvremenu stavila Fondaciju „Dr Zoran Đinđić“ u redovno budžetsko finansiranje.

- Zbog svih tih stvari niko ne očekuje da Ružica Đinđić javno stane uz Jankovića. On jeste kandidat koga je podržao DS i koga ona privatno veoma poštuje, ali od nje niko ne traži da se svrsta. Ona će sasvim sigurno stajati po strani i kada je reč o kampanji vladajuće koalicije za kandidaturu Vučića - priča naš sagovornik iz okruženja Ružice Đinđić, koja nije odgovarala na naše pozive.I Janković juče nije želeo da se oglašava o tome da li će Đinđićeva udovica imati udela u njegovoj kampanji.I. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 28.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja