PODRŠKA SDS: Profa Tadić oprostio svom đaku Jeremiću
Foto: Dado Đilas

Red pljuvanja, red lizanja bivših saradnika

PODRŠKA SDS: Profa Tadić oprostio svom đaku Jeremiću

Politika -

Lider SDS podržao bivšeg šefa diplomatije iako je priznao da mu je on bio najveća greška. Čak četvorica funkcionera bila za podršku Jankoviću

SDS je odlučio da podrži Vuka Jeremića kao kandidata za predsednika Srbije, iako je Boris Tadić svojevremeno za njega pričao da mu je bio najveća greška i da je koristio funkciju šefa diplomatije za ličnu promociju.Očigledno je, ipak, Tadić, kao nekadašnji Jeremićev profesor, oprostio svom bivšem đaku.A glasanje o podršci Jeremiću nije prošlo glatko. Naime, kako saznaje Kurir, Jeremićeva kandidatura nije podržana jednoglasno. Protiv su bili najbliži Tadićevi saradnici Jovan Ratković, Marko Đurišić, Aleksandar Ivanović i Zdravko Stanković, dok troje funkcionera nije bilo na sednici.- Ratković i Đurišić su smatrali da stranka treba da podrži Jankovića. Čak je, možda, Janković bliži i samom Tadiću, ali Tadić zna situaciju na terenu, da je većina članstva za Vuka Jeremića - kaže izvor našeg lista.Da li je na pomolu raskol u već osakaćenom SDS? Marina Komad, savetnica Borisa Tadića, tvrdi da nikakvog raskola nema. Ona kaže da je odluka da se podrži Jeremić doneta u demokratskom procesu većinom glasova.- Izvesne političke razlike između Tadića i Jeremića, kao i sve zamerke iz prošlosti beznačajne su spram zajedničkog cilja - promene ove vlasti koja unazađuje Srbiju već pet godina. Danas nije vreme za analiziranje grešaka iz prošlosti opozicionih kandidata, već za ujedinjenje oko bolje budućnosti Srbije i njenih građana. Bez obzira na sve, i Jeremić i Janković su daleko bolji u svakom smislu od bilo kog kandidata vlasti, a Boris Tadić smatra da Jeremić ima šansu da pobedi Vučića i da vodi Srbiju u dobrom pravcu - dodaje Komad.

JeremićPODRŠKA DOBRODOŠLA, ALI NE PRIHVATAM UCENEJeremić je izjavio sinoć da su svi dobrodošli, ali bez ucena.- Sve partije i politički akteri koji žele promene dobrodošli su da me podrže, ali ne prihvatam bilo čije uslove, ucene ili pritiske, jer nikome u životu ništa nisam dugovao, pa neću ni sada - rekao je Jeremić u Aleksandrovcu i izrazio uverenje da će na izborima pobediti kandidata vladajuće koalicije, a vlast je nazvao „tigrom od papira“, koga građani ne treba da se plaše.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 28.02.2017
K. Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja