Dačić: Samo kriminalci žive u bratstvu i jedinstvu

Policijska saradnja u regionu ispred političke

Dačić: Samo kriminalci žive u bratstvu i jedinstvu

Politika -
Od bratstva i jedinstva jugoslovenskih naroda ostalo je samo bratstvo i jedinstvo kriminalnih grupa. One su sastavljene od različitih naroda, pripadnika različitih vera, državljana različitih država

NOVI SAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da je policijska saradnja u regionu na višem nivou u odnosu na regionalnu političku saradnju. "Policijska saradnja je za korak ili za nekoliko koraka bolja od političke saradnje u regionu", rekao je Dačić na skupu "Bezbednosne integracije - Autonomna Pokrajina Vojvodina u regionalnoj bezbednosti i saradnji", na Univerzitetu Edukons (Educons) u Sremskoj Kamenici. "Od bratstva i jedinstva jugoslovenskih naroda ostalo je samo bratstvo i jedinstvo kriminalnih grupa. One su sastavljene od različitih naroda, pripadnika različitih vera, državljana različitih država. Zato, samo dobra policijska saradnja u regionu može da bude odgovor na to", rekao je Dačić.Dodao je da organizovani kriminal čine manje i visokopokretljive kriminalne grupe, koje se vrlo brzo prilagođavaju zahtevima kriminalnog tržišta."Skoro dve trećine organizovanih kriminalnih grupa u Srbiji bave se narkoticima", naveo je Dačić. Objasnio je da se Srbija nalazi na "balkanskom putu heroina", koji dolazi iz Avganistana, preko Turske, Bugarske, a sve više se koriste i linije iz Ruske Federacije i država bivšeg Sovjetskog Saveza. "Kokain uglavnom tranzitira kroz Srbiju, jer je to skupa droga, droga bogatih, i uglavnom se ne koristi u Srbiji. Srbija, na žalost ili na sreću, nema more, a kokain ne može da dode drugim putevima", kazao je Dačić.

Srpski pasoš najbezbednijiMinistar je pohvalio policiju zbog izdavanja novih ličnih dokumenata i rekao da do sada nije zabeležen nijedan slučaj falsifikovanja novih srpskih pasoša u svetu. "Naš pasoš je jedan od najbezbednijih", istakao je ministar policije. Dačić je podsetio da građani Srbije mogu samo sa ličnom kartom da putuju u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju i zatražio i od Hrvatske da omogući takav princip prelaska granice. "Ne mogu nama da budu bliži Estonci, Litvanci ili ne znam ko iz EU, nego što su nam naši susedi", naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track