(KURIR TV) PRVA IZJAVA VUČIĆA POSLE GLASANJA: Prihvatiću svaku odluku građana!
Foto: Zorana Jevtić

Izbori za predsednika

(KURIR TV) PRVA IZJAVA VUČIĆA POSLE GLASANJA: Prihvatiću svaku odluku građana!

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je danas novinarima, nakon što je glasao na Novom Beogradu, da se nada da će Srbija ovim izborima obezbediti stabilnost i nastavak ekonomskih reformi i uspeha.

"Želim da verujem da nikome neće padati na pamet da destabilizuje Srbiju i da radi ono što je, na žalost, obećavao u izbornoj kampanji", rekao je on ističući da ne može da proceni ishod izbora.

IZBORNA NOĆ VEČERAS! KURIR PRE SVIH: Saznajte prvi ko vodi u trci za predsednika Srbije!

Vučić je izrazio uverenje da će izlaznost biti velika i da će građani na demokratski način odlučiti o svojoj budućnosti.

Rekao je da se nada uspehu i pobedi, a na narodu je da kaže šta želi i misli.

"Ja ću svaku odluku građana prihvatiti i priznati, a ukoliko budem poražen istog sekunda ću čestitati svojim protivnicima. A, ukoliko bude drugačije, bilo bi pristojno nakon svih uvreda i najprljavije kampanje koju su vodili da bar umeju da čestitaju. Što se mene tiče potpuno sam miran. Radio sam najbolje što sam mogao za našu zemlju, a da li će narod reći da li je to dovoljno dobro, to ćemo videti večeras", objasnio je Vučić odgovarajući na pitanje da li očekuje pobedu u prvom krugu.

Upitan da li će objedniti funkciju predsednika Republike i premijera kazao je da je to besmisleno pitanje.

"Slušao sam da je sve u rukama jednog čoveka, ali to su besmislene optužbe. Ja ću poštovati Ustav i to je moja dužnost. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da ujedinimo građane i da Srbija nastavi na prosperitetom ekonomskom i političkom putu", kazao je Vučić.

UŽIVO NAJNOVIJI PODACI! IPSOS: Do 16 časova izašlo je 36,8%, na prošlim izborima 38,7

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track