MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ: Ne znam ko će biti novi premijer, ali neće biti marioneta "rekao mi Vučić"
Foto: Marina Lopičić

Kakav treba da bude naredni predsednik vlade

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ: Ne znam ko će biti novi premijer, ali neće biti marioneta "rekao mi Vučić"

Politika -

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izrazio je danas očekivanje da će novi predsednik vlade biti odlučna, sposobna i agilna osoba koja će na gibak način rešavati probleme u saradnji sa predsednikom države, a ne marioneta.

Vukosavljević je gostujući na Pinku rekao da smo ranije imali iskustva sa slabim predsednicima vlade i da to ne daje dobre rezultate, te da veruje da će novi premijer biti ličnost koja je spremna da se uhvati u koštac sa glavnim izazovima iz oblasti ekonomije i nastavka fiskalne i ekonomske stablizacije.

"Mislim da nećemo imati slučaj da dobijemo osobu koja će biti samo formalno tu kao neka marioneta koja će da dolazi i reći - rekao mi Vučić", kaže Vukosavljević.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Navodi da nema nikakve pretpostavke, informacije, saznanja ili slutnje o tome ko bi mogao da bude novi predsedndik vlade jer, navodi, to nije u njegovoj nadelžnosti."Shavatam da je javnost je zainteresovana", rekao je Vukosavljević i podsetio na jučerašnju izjavu premijera i novoizabranog predsednika Srbije Aleksandar Vučića da će u zakonskom roku od dva meseca "ta stvar biti sasvim jasna".

U međuvremenu će, kako je rekao, sigurno biti mnogo pretpostavki, demantija, lansiranja i spinovanja od pojedinaca, grupa, medija, ali da on ne želi da se bavi prognozama.Upitan šta se priča u vladi o novom premijeru i novom sastavu kabineta u Nemanjinoj 11, Vukosavljević kaže da on nema nikakvu teoriju, te da se ne bi bavio spekulacijama."Zna se u čijoj je to nadležnosti. Ne bih sad da učestvujem u dodavanju. Što se mene tiče pričam isključivo o poslu", rekao je minsitar.Navodi i da je čuo glasine i kometare kojima je obuhvaćena praktično većina ministara kao mogući novi predsednici vlade i neki drugi kandidati van vlade.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Na pitanje da li će većina ministara ostati i u novom kabinetu ili će jedan deo ili svi biti zamenjeni, Vukosavljević kaže da su sve opcije u igri budući da treba da bude formirana nova vlada sa predsednikom koji ima pravo da izabere svoje saradnike."Mislim da ova trenutna vlada radi dobro, da su postignuti dobri rezultati. Naravno politka je politika, dogovori su dogovori... i tu su otvorene razne opcije", kaže Vukosavljević.

Upitan da li očekuje da će ostati ministar kulture i informisanja u novoj vladi, Vukosavljević je rekao da ne razmišlja o tome previše, te da je njegov rad kao i rad drugih ministara izložen oceni i javnosti i predsednika vlade."Trudim se da radim koliko mogu u skladu sa svojim najboljim kapacitetima. Koliko su realni ti kapaciteti i kakvi su su njihovi rezultatai procenjuje neko drugi. Ne bavim se tim spekulacijama, radim najbolje što mogu. Dokle god budem u prilici tako će biti", kaže Vukosavljević.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track