ŠOKANTNO! IZNENADNA SMRT: Tomin savetnik nađen mrtav u svom stanu!
Foto: Stefan Jokić, Zorana Jevtić

Šok u predsedništvu: Iznenadna smrt Nikolićevog saradnika

ŠOKANTNO! IZNENADNA SMRT: Tomin savetnik nađen mrtav u svom stanu!

Politika -
Predrag Mikić (54), savetnik za privredu predsednika Nikolića, preminuo je iznenada u noći između ponedeljka i utorka u svom stanu u Beogradu

Kako saznajemo, najverovatnije je preminuo usled problema sa srcem. Pokušali reanimacijuObezbeđenje ga je pronašlo oko 9.30 i odmah pozvalo Hitnu pomoć, pokušana je i reanimacija, ali bezuspešno.Informativna služba predsednika republike oglasila se saopštenjem u kojem se kaže da su zatečeni.- Prerana Mikićeva smrt nas je zatekla i teško pogodila njegovu porodicu, prijatelje, poslovne partnere, ali i sve kolege u kabinetu predsednika republike, s kojima je sarađivao gotovo punih pet godina. Dokazavši se ranije kao uspešan i poštovan biznismen, Mikić je poslednjih pet godina predstavljao sponu između privrednih subjekata iz zemlje i inostranstva - navodi se u saopštenju predsednikove pres službe.Svi koji su poznavali Mikića, ističe se u saopštenju, „mogu da svedoče da je bio marljiv radnik, posvećen cilju koji je imao jasno pred očima, da je bio neumoran i odlučan da sve ono na šta smo se svi obavezali građanima još 2012. godine dovede do kraja“:Afera „tomovača“- Sva vrata, posebno prema Kini, koja je Mikić za Srbiju otvorio u svetu, ostaće otvorena za sva vremena i služiće kao večni spomenik doprinosu koji je dao za svoju zemlju - kažu u predsedništvu.Inače, Mikić je rođen 1963. u Prištini, a veći deo života i radne karijere proveo je u Kraljevu. On je pre dve godine bio umešan u posao s registracijom čuvene Nikolićeve rakije tomovače. Naime, postupak za zaštitu „Tomine domaće“ i „prave Tomine“ rakije pokrenula je firma „Trgomen nekretnine“ iz Ratine kod Kraljeva, u kojoj je suvlasnik Mikić i ofšor kompanija s Devičanskih Ostrva. Zbog toga se sumnjalo da je u pitanju tajni poslovni poduhvat predsednika Nikolića, ali Mikić je to negirao.

Kraljevački biznismenBIOGRAFIJA PUNA SKANDALAMikić je bio član SNS i do angažovanja u kabinetu Nikolića 2012. nije bio poznat široj javnosti. Ovaj kraljevački privrednik bio je vlasnik preduzeća „Trgomen vele“, „Trgomen nekretnine“, „Fabrika Trgomen“ i „Mehanizacija Trgomen“, a mediji su pisali o malverzacijama njegovih firmi, kao i o spornom sticanju diplome Više poslovne škole, koju je završio za svega godinu dana. Nekadašnja direktorka Agencije za privatizaciju Vida Uzelac svojevremeno ga je optužila za ucenu i podnela krivičnu prijavu protiv njega. Mikić je 1995. bio osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog dilovanja deviza, ali ostalo je nerazjašnjeno da li ju je ikad odslužio.

Šokantno

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Šokantni detalji života Vesne Zmijanac!

Folk pevačica o krivici za smrti svoja dva sina

U današnjem izdanju, magazin Stars ekskluzivno otkriva traumatične detalje života Vesne Zmijanac!

Pevačica je za Stars otvorila dušu i ispričala detalje burnog privatnog života.

Stars vam otkriva kako izgledaju lica Ane Bekute i Aleksandre Subotić nakon plastičnih operacija.

O ovim i drugim vestima sa srpske estradne scene čitajte svake srede u Starsu, najtiražnijem magazinu o poznatima.

Ne propustite

DANAS NOVI DODATAK IMANJE U KURIRU: Otkrivamo nnove trendove u setvi

Ekskluzivno za Kurir piše Uroš Davidović, najpoznatiji novinar koji se bavi agrarom

Drugi broj dodatka o poljoprivredi, hrani i životu na selu pod nazivom Imanje izašao je u današnjem Kuriru.

Otkrivamo vam kako da sami napravite sistem za doziranje prihrane i kako do jeftinog grejanja rasada.

Najavljujemo da će ipak biti subvencije za traktore, a predstavljamo vam i srpski kajmak koji možete probati podno planine Semering, čuvenog austrijskog skijališta.

Ne propustite dodatak Imanje!

Budite obavešteni o novostima iz sveta agrara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track