KFOR blokirao železnički most u Rudaru
Foto: Rojters

reakcija

KFOR blokirao železnički most u Rudaru

Politika -
Jedan oklopni transporter Kfora nalazi se na levoj strani železničkog mosta u Rudaru na mestu gde je pre 15 dana došlo do najvećih sukoba građana i pripadnika Kfora

ZVEČAN - Vojnici Kfora su u subotu oko 23.30 sata stigli u Rudare u opštini Zvečan na severu Kosova gde su Srbi nešto ranije postavili barikade.

Oni su blokirali železnički most koji povezuje Zvečan sa naseljem Rudare čime je prekinut saobraćaj na relaciji Zvečan Leposavić.Vojnici Kfora razvukli su bodljikavu žicu na raskrsnici puteva Zvečan - Leposavić u Rudaru koja se nalazi na dvadesetak metara od postavljenih barikada.

Jedan oklopni transporter Kfora nalazi se na levoj strani železničkog mosta u Rudaru na mestu gde je pre 15 dana došlo do najvećih sukoba građana i pripadnika Kfora.

Za sada nema informacija kakva je situacija na barikadi koju su Srbi postavili jer se do tog područja ne može prići zbog blokade Kfora.Srbi sa severa Kosova su u subotu uveče postavili nove barikade na magistralnom putu Leposavić - Priština u mestu Rudare u opštini Zvečan.Srbi su nove barikade postavili u znak protesta zbog zatvaranja alternativnih putnih pravaca na severu Kosova od strane Kfora.

Barikade koje su večeras postavili Srbi u Rudaru postavljene su po cik-cak sistemu, a čine ih istovarena drva, balvani i veliki betondski blokovi.Nove barikade su postavljene na istoj lokaciji na kojoj su se nalazile i one stare koje je Kfor uklonio pre 15 dana.

Tada je zbog uklanjanja tih barikada došlo do sukoba između građana i međunarodnih vojnika u kojima je troje Srba povređeno i oko dvadesetak vojnika Kfora od kojih dvoje ozbiljnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track