Kfor tokom noći uklonio barikade ka Rudaru
Foto: Rojters

Kfor tokom noći uklonio barikade ka Rudaru

Politika -
Građani koji su se u velikom broju okupili nisu pružali otpor, pa je "operacija" protekla mirno

KOSOVSKA MITROVICA - Vojnici Kfora uklonili su tokom noći barikade koje su postavili Srbi na putu ka mestu Rudare i tom prilikom nije bilo nikakvih incidenata. Situacija na severu Kosova za sada je mirna.

Nekoliko sati nakon što su Srbi u Rudaru kod Zvečana postavili drveće na putu koji vodi ka južnom delu Kosovske Mitrovice, pripadnici nemačkog Kfora blokirali su most u Zvečanu i nakon toga uklonili sve prepreke na putu. Građani koji su se u velikom broju okupili nisu pružali otpor, pa je "operacija" protekla mirno.

Vojnici su se vratili u bazu Noten hil u Leposaviću, a jedan broj građana ostao je da motri na saobraćajnicu kojom je pre gotovo godinu dana došla kolona vozila specijalne jedinice Rosu sa namerom da na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak uspostave carinu i granice sa centralnom Srbijom.

Srbi sa severa Kosova ne prihvataju ni preregistraciju vozila na KS i RKS tablice i najavljuju da će se mirno i svim demokratskim sredstvima boriti da ostanu u sastavu Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja