OVAKO SU ZARATILI SNS I SPO: Dana pisala Vučiću, on je oladio!
Foto: Damir Dervišagić, Beta

Otkrivamo

OVAKO SU ZARATILI SNS I SPO: Dana pisala Vučiću, on je oladio!

Politika -

Supruga lidera SPO Danica Drašković poslala premijeru ultimativno pismo, a pošto odgovora nije bilo, Vuk Drašković počeo da napada odluke Vlade

Savez SNS-SPO na granici pucanja je, i to zbog pisma koje je supruga lidera SPO Vuka Draškovića Danica poslala premijeru Aleksandru Vučiću, saznaje Kurir!Draškovićeva je, kako saznajemo, u svoje ime i ime svog supruga napisala ultimativno pismo i pre izvesnog vremena poslala šefu Vlade, ali odgovor nikad nije dobila. Kao reakcija na ćutanje usledio je Draškovićev napad na šefa Vlade.Osuo paljbuPrema rečima izvora našeg lista, supruga šefa SPO je ili tražila da se Vučić vidi s bračnim parom Drašković ili je pokušala da izdejstvuje nešto za stranku.- Na pismo nikada nisu dobili odgovor. I evo, pre tri dana, Drašković je dao izjavu u kojoj osuđuje odluku Vlade da naši zvaničnici ne putuju u Francusku zbog oslobađanja vođe OVK Ramuša Haradinaja. Time je direktno napao Vučića - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Naprednjaci su u više navrata prelazili preko izjava i postupaka Vuka Draškovića, iako, realno, nisu morali da ga drže uz sebe. Ovo sada je prevršilo svaku meru.Žika Gojković, zamenik predsednika SPO, u razgovoru za Kurir kaže da nijedan organ njihove stranke nije raspravljao o odnosima u koaliciji, a da su svoju reč SNS uvek dokazivali radom na terenu.Na pitanje da li zna da je Danica Drašković slala pisma Vučića, na koja joj on nije odgovorio, te da je nedugo zatim njen suprug počeo da daje izjave koje su u suprotnosti sa odlukama Vlade, Gojković je kazao:- Za taj podatak ne znam.On navodi da je SPO, za razliku od drugih koalicionih partnera, koji su često najpogrdnijim rečima napadali premijera ili onih koji su se uvek dodvoravali Vučiću svojim izjavama, svoju reč uvek dokazivao radom na terenu.Žale se na tretman- To smo dokazali i u ovoj kampanji i to se lako može videti analizom šta je SPO uradio. Mi smo stranka koja je bespogovorno podržala evropski put i bez učešća svojih ljudi u Vladi, za razliku od drugih partnera, koji su tu podršku debelo naplatili - ističe Gojković.Podsetimo, Vuk Drašković je u jeku studentskih protesta napisao na Tviteru da su sada novi demonstranti, a stari inkvizitori, kao i da ih je onda „plaćala“ CIA, sada Soroš, da je onda bila velika Srbija, a sada majka Rusija, što su mnogi protumačili kao napad na SNS.

Danica DraškovićNE PRIČAM O TOMEPokušali smo da dobijemo izjavu Vuka i Danice Drašković, ali oni nisu želeli da govore o nesporazumima unutar koalicije. Na pitanje da Vuk Drašković da komentar u vezi sa nesporazumom sa SNS, Draškovićeva je rekla:- Neće on to komentarisati.Na pitanje da ona odgovori, kratko je poručila:- Ne, ne.

Katarina Blagović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TIZER Da se ne lažemo sa Vukom Draškovićem - Ko je ubio Jugoslaviju, a ko ubija Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja