Najnovije vesti

JANKOVIĆ UOČI FORMIRANJA POLITIČKOG POKRETA: Ne namećem se kao lider opozicije
Foto: Fonet

Očekuje saradnju sa svima koji dele vrednosti

JANKOVIĆ UOČI FORMIRANJA POLITIČKOG POKRETA: Ne namećem se kao lider opozicije

Politika

Bivši ombudsman i predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da će vrlo brzo formirati politički pokret i da će sarađivati sa svakim ko iskreno deli civilizacijske i demokratske vrednosti koje su u Srbiji ugrožene, kao i sa onima koji ne sarađuju sa sadašnjom vlašću.

"Sarađivaću sa svakim, bez obzira na veličinu, ko iskreno deli civilizacijske i demokratske vrednosti koje su nam ugrožene i ko ne sarađuje ili ne priželjkuje otvorenu ili prikrivenu saradnju sa sadašnjom vlašću", rekao je Janković.

Upitan da li može biti stožer konzistentnijeg opozicionog delovanja, Janković je rekao da se ne trudi da se nametne kao lider opozicije.

"To pojedinci vide kao nedostatak mog političkog isustva da 'iskoristim priliku', a ja kao dokaz da oni ne mogu da promene svoje političke manire koji su sa razlogom prezreni", naveo je Janković. On je rekao da će podići potpuno novu političku organizaciju, "a da li će je rukovodstvo starih videti kao protivnika, konkurenciju, naivčinu koju treba iskoristiti ili će se okrenuti iskrenoj saradnji radi smene loše vlasti i Srbije iz pretpolitičkog društva - vreme će pokazati".

(Beta/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...