ŠOKANTNO: Vučelićev telefon vodi do Ćuruvijinih ubica!
Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

Novo svetlo na ubistvo novinara

ŠOKANTNO: Vučelićev telefon vodi do Ćuruvijinih ubica!

Politika -

Prijatelj Milorada Vučelića ispričao da je bivšem socijalisti dao dve kartice za mobilni telefon i tvrdi da je on koristio sporni broj, a da je drugi upotrebljavao Kurak

Milorad Vučelić, bivši potpredsednik SPS, u vreme dok je bio predsednik Upravnog odbora „Telekoma“ nabavio je dve „Mobtelove“ kartice za mobilne telefone, od kojih je jednu koristio on, a drugu Miroslav Kurak, optužen da je u aprilu 1999. ubio novinara Slavka Ćuruviju.

- Moja bivša žena, koja je radila za Milorada Vučelića, rekla mi je da je na ime moje privatne firme kupila dve kartice. Nekoliko meseci kasnije, ne sećam se da li me je ona ili Vučelić pitao da li mogu za njegove potrebe da uzmu te kartice. Meni nisu bile potrebne i ja sam im dao - posvedočio je juče pred Specijalnim sudom u postupku za ubistvo Ćuruvije Vladislav Đurić.Kartica korišćena u SrbijiPodsetimo, prema navodima tužilaštva, jednu od dve sporne kartice registrovale su bazne stanice u blizini mesta ubistva Ćuruvije, a Vučelić je u ponedeljak, svedočeći pred istim sudom, otkrio da Kurak jeste bio šef njegovog privatnog obezbeđenja, kao i da on sam nikada nije koristio te kartice. Đurić je, međutim, juče naveo da se na jedan od brojeva čuo i sa bivšim funkcionerom socijalista.

- Sa Vučelićem sam bio dobar, čuli smo se na taj broj i pouzdano znam da ga je on koristio. Sećam se i da je, kada je bio u inostranstvu, taj broj „mirovao“. Drugu je koristio Kurak i zbog toga sam vrištao kada sam u novinama pročitao svašta. Nije mi bilo svejedno - rekao je on i pojasnio da je pobesneo kada mu je sekretarica 2001. rekla da je čula da je Vojislav Šešelj izjavio da je Kurak ubica i da je on koristio broj telefona za koji je zadužena njihova firma.

- Tada sam tražio da se taj broj odjavi. Trebalo je da bude prebačen na njegovo ime, ali tada je nastao problem jer je on čas bio tu, čas nije. Sekretarica se zbog svih priča zbog ubistva plašila da ide sama s njim, pa sam otišao ja i tada sam nakratko video Kuraka - rekao je Đurić.Sudiju je zanimalo da kaže da li mu je tadašnja supruga rekla zbog čega uzima njegove kartice kada je njen šef predsednik UO „Telekoma“, ali on je odgovorio da se ne seća. Nije imao objašnjenje ni zbog čega kartice koje je ustupio nije prebacio na ime Milorada Vučelića.- Milorad Vučelić je rekao da on nije koristio nijedan od dva broja. Kako to objašnjavate? - upitao je svedoka Kurakov branilac, advokat Stevan Protić.- Ostajem pri tome, koristio je jedan od dva broja, čuli smo se - odgovorio je Vladislav Đurić.Odgovor na pitanje zbog čega su uzeli kartice koje su bile u vlasništvu privatne firme, iako je njen šef tada bio predsednik UO „Telekoma“, pokušala je da da jedna od najbližih Vučelićevih saradnica, inače Đurićeva bivša supruga Nataša Francisti.Komplikovana procedura- Vučelić je u novembru 1998, kada je angažovao Kuraka za šefa obezbeđenja, tražio da nabavim dve kartice i ja sam se setila da u firmi mog supruga postoje dve koje se ne koriste. U to vreme kupovina kartica je bila komplikovana, a moj šef je takav da sve očekuje da se odmah reši - rekla je ona, tvrdeći da Vučelić nikada nije koristio jednu od dve sporne kartice.- Jednu je koristio Kurak, a za drugu ne znam - odgovorila je ona na pitanje sudiji zbog čega kartice „Telekoma“.

Činjenice u vezi sa slučajemOPTUŽNICA BEZ NALOGODAVCASlavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999, na UskrsOčevidac zločina bila je njegova prijateljica Branka PrpaOsumnjičeni su uhapšeni posle odluke Milorada Ulemeka Legije da da iskaz o tom zločinuPrpa na suđenju nije prepoznala optužene kao izvršioce

OdbijeniRADONJIĆ I ROMIĆ TRAŽE NANOGICUAdvokat Zora Dobričanin, branilac optuženih Milana Radonjića i Ratka Romića, zatražila je juče od sudskog veća da ukine pritvor dvojici optuženih ili da ga zameni kućnim pritvorom sa nanogicom, ali je veće taj zahtev odbilo. Kako je navedeno u odluci, dvojica okrivljenih ostaju u pritvoru zbog uznemirenja javnosti. Na optuženičkoj klupi je još i Radomir Marković, koji u zatvoru Zabela služi maksimalnu kaznu zbog drugih krivičnih dela, kao i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

ŠOKANTNO SVEDOČENJE BIVŠEG FUNKCIONERA SPS: Čuvao me ubica Ćuruvije!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Đura Mutavi: zašto su ubijeni Žika Petrović, Kundak i Ćuruvija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track