Đilas: Niko ne zna kada će biti nova vlada

Đilas: Niko ne zna kada će biti nova vlada

Politika -
Vas sigurno zanima kada će biti nova vlada. Teško da ima nekoga u Srbiji ko zna odgovor na to pitanje, rekao potpredsednik DS na skupu Srpske asocijacije menadžera

BEOGRAD - Niko u Srbiji još ne zna kada će biti formirana nova vlada i ko će je činiti, izjavio je danas u Beogradu zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas i dodao da veruje da će vladu predvoditi lider DS Boris Tadić.

U govoru na skupu Srpske asocijacije menadžera, Đilas je rekao da novu vladu očekuju velika iskušenja i da ona "ne sme da širi demagogiju". Đilas je istakao da zemlji treba "više reda i rada" i ocenio da Srbija treba da, kako je naveo, "počne više da liči na Beograd". "Vas sigurno zanima kada će biti nova vlada. Teško da ima nekoga u Srbiji ko zna odgovor na to pitanje - kada će biti nova vlada i ko će je činiti", rekao je Đilas na skupu.

Govoreći o zadacima nove vlade Đilas je rekao da ona treba da obezbedi stabilan kurs dinara, i da je potrebno u državna preduzeća uvesti sposobnu upravu koja će od njih napraviti uspešne firme, a ne gubitaše. Kao primer uspešne državne firme pomenuo je PKB u Beogradu, za koji je rekao da je nekada beležio gubitke, a sada ima 10 miliona evra dobiti.

"Vlada mora da štedi na državi", rekao je Đilas i kao jedan od primera naveo korišćenje službenih automobila koje je ocenio kao preterano. Prijemu Srpske asocijacije menadžera prisustvuju i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, državna sekretarka za digitalnu agendu Jasna Matić, bivša ministarka saobraćaja Marija Rašeta-Vukosavljević, biznismeni Toplica Spasojević i Srđan Šaper.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track