NASTAVLJENE KONSULTACIJE: Vučić se sastao sa Ištvanom Pastorom
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

ANDRIĆEV VENAC

NASTAVLJENE KONSULTACIJE: Vučić se sastao sa Ištvanom Pastorom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa delegacijom Saveza vojvođanskih Mađara, na čelu sa Ištvanom Pastorom.

Slede razgovori sa još tri političke grupacije.

Prvi krug konsultacija obavljen je juče, a Vučića je, kako je kasnije rekao, iznenadila njegova SNS stavom da premijer treba da bude iz redova naprednjaka.

Vučić je ranije rekao da postoje tri opcije - da to bude neko iz SNS, zatim neko iz koalicione SPS, odnosno Ivica Dačić, te da to bude nestranačka ličnost.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dolazak na današnje konsultacije potvrdile su i Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) Muamera Zukorlića, Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija i Zelena stranka, dok je SDA Sandžaka odbila poziv.

Šef poslaničke grupe SVM u Skupštini Srbije Balint Pastor rekao je ranije da se ta stranka uvek do sada odazivala na konsultacije i prirodno je da se odazove i ovom sastanku koji se saziva na osnovu Ustava, kako bi predsednik sašlušao mišljenje svih izbornih lista.

Vučić je juče obavio konsultacije sa predstavnicima liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", sa predstavnicima SPS i JS, kao i SRS, LDP, LSV i DSS, dok se predstavnici DJB i Dveri nisu odaz

vali pozivu Vučića, kao ni predstavnici izborne liste Za pravednu Srbiju - DS, (NOVA, DSHV, Z ZS).

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zaev i Rodić :Sloboda govora je temelj svakog demokratskog društva

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track