VUČIĆ PRIZNAO DA IMA PRIVATNU PARAVOJSKU: SNS saopštenjem samo potvrdio da su batinaši njihovi!
Foto: E Stock, Dado Đilas

SKANDALOZNO!

VUČIĆ PRIZNAO DA IMA PRIVATNU PARAVOJSKU: SNS saopštenjem samo potvrdio da su batinaši njihovi!

Politika -

Aleksandar Vučić je, poslednjim saopštenjem SNS, samo potvrdio da su batinaši koji su maltretirali novinare i građane tokom polaganja zakletve njegova privatna stranačka vojska, o čemu Kurir danima iznosi dokaze!

Kako se navodi u saopštenju SNS povodom incidenata na Vučićevoj predsedničkoj inauguraciji, "redari SNS su sprečavali pravljenje incidenata od strane kontramitingaša." Time je definitivno potvrđeno pisanje Kurira da su batinaši koji su maltretirali novinare i učesnike kontramitinga pripadanici SNS, i da je reč o Vučićevoj zloglasnoj privatnoj plaćenickoj vojsci, koja krstari Srbijom i sprovodi nasilje nad političkim protivnicima.

Do sada je bilo više primera njihovog nezakonitog delovanja, kao i svedočanstava meštana raznih gradova Srbije o crnim džipovima i nabildovanim momcima koji izazivaju strah i kontrolišu glasanje. Ovoga puta Vučićevi batinaši su se toliko osilili da su ne krijući se, maltretirali novinare i građane pred ocima cele Srbije i policije koja je to mirno posmatrala.

Do sada je bilo više primera njihovog nezakonitog delovanja, kao i svedočanstava meštana raznih gradova Srbije o crnim džipovima i nabildovanim momcima koji izazivaju strah i kontrolišu glasanje. Ovoga puta Vučićevi batinaši su se toliko osilili da su ne krijući se, maltretirali novinare i građane pred očima cele Srbije.

foto: E Stock

Iako je na jučerašnjoj konferenciji za štampu povodom imenovanja Ane Brnabić za premijera, Vučić na sve načine pokušavao da opravda batinaše jeftinim izgovorima, i umanji značaj incidenata od 31. maja, fotografije i video snimci sa lica mesta su jasno pokazali šta se desilo, i ko je odgovoran za brutalno maltretiranje prisutnih.

foto: E stock

Sam predsednik Srbije je time grubo je prekršio zakone sopstvene države pošto je praktično podržao batinaše, što se naravno ne navodi u saopštenju Službe za informisanje SNS, koja i sama, po već viđenom Vučićevom maniru, nastoji da zameni teze, i optuži građane, a posebno Marka Radosavljevića, već izloženog javnom linču, da su oni provokatori koji su nastojali da izazovu nasilje i masakr. Služba za informisanjе SNS saopštila je da ćе pravni tim stranke tužiti Radosavljеvića i ujedno pokušala da opravda Vučićev sramotni gest na konferenciji za štampu, kada je pokazao Radosavljevićevu sliku iz pozorišne predstave i optužio ga za huliganstvo.

foto: Dragana Udovičić

SNS u svom saopštenju takođe pokušava da za nasilje optuži medije, za koje tvrdi da su na sve načine pokušali da izazovu nerede:

"Intеrеsantno jе i to da su pojеdini mеdiji danima navijali, pa čak i dirеktno pozivali kontramitingašе, pristalicе onih političkih grupa koji su doživеli tеžak dеbakl na izborima, da dođu u što vеćеm broju i izazivaju nеrеdе na mitingu Srpskе naprеdnе strankе. Od osobе koja jе na višе lokacija fizički onеmogućavala simpatizеrе SNS da dođu na miting, unosila im sе u licе, vrеđala ih i psovala, sad ti mеdiji pravе nеkakvu žrtvu, mučеnog glumca, iako jе svima jasno da su cilj tе osobе i ostalih kontarmitingaša bilе razbijеnе glavе i krvavе ulicе Bеograda.

foto: Dragana Udovičić, Printscreen Facebook

U isto vrеmе, ti isti mеdiji linčuju rеdarе SNS koji su sprеčili pravljеnjе incidеnata od stranе kontramitingaša, otvorеno ih targеtiraju i prеdstavljaju kao nеkakvu monstruoznu grupu batinaša", kaže se u saopštenju - na taj način priznaje ko su i kome pripadaju nasilnici koji su Srbiju podsetili na nemile scene viđene u Evropi pre Drugog svetskog rata.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Na kraju, i da je sve što tvrdi SNS istina, što naravno nije - činjenica je da nijedan stranački redar nema pravo da primeni silu, već je dužan da o evetnualnim incidentima obavesti policiju, koja je jedina ovlašćena da reaguje. To nalaže Zakon o policiji, usojen u februaru 2016. Umesto toga, policija pod kontrolom Nebojše Stefanovića je ćutala i okretala glavu, dok su Vučićevi batinaši postupali po naređenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track