ZA VUČIĆA SU MINISTRI KRPE, KASNI NA SEDNICE VLADE, ZAKAZUJE U NENORMALNO VREME: Ekskluzivno! Velja Ilić otkrio sve o vrhu vlasti SNS!
Foto: Nebojša Mandić

INTERVJU Velimir Ilić, lider Nove Srbije, o aktuelnoj vlasti

ZA VUČIĆA SU MINISTRI KRPE, KASNI NA SEDNICE VLADE, ZAKAZUJE U NENORMALNO VREME: Ekskluzivno! Velja Ilić otkrio sve o vrhu vlasti SNS!

Politika -

Lider Nove Srbije Velimir Ilić za Kurir kaže da je na svojoj koži osetio šta znači vlast čoveka za koga su najbliži saradnici bili samo krpe, a da njegov totalitarizam ide toliko daleko da se i 70 tačaka dnevnog reda usvajalo za nekoliko minuta!

- Evo, gledajte šta se dešava sa izborom premijerke koja je za sve veliko razočaranje. Prvi put u istoriji predsednik države mandataru pravi većinu. To nikad nije bilo, uvek je bilo da on da mandat onome ko obezbedi većinu. Vučić za nju (Anu Brnabić, prim. aut.) nema podršku ni kod SNS, ali oni će morati da glasaju po automatizmu. Žao mi je tih ljudi.

A nekad ste ga hvalili.

- U početku je bio OK, mislio sam da će sve biti normalno. Međutim, kako je odmicalo vreme, sve više se išlo u nepoštovanje koalicionih partnera. Krenuli su, brate, da otimaju, uzurpiraju! Sednice Vlade su počele da liče na cirkus. Pet minuta pre zasedanja ministri dobiju dnevni red. Ne uspete ni da pročitate više od tri tačke, a sednica već počinje. I premijer počinje sednicu sa: „Tačka jedan - ko je za, tačka dva - ko je za...“ I sve tako redom do 70. tačke za samo nekoliko minuta, a ljudi ne znaju ni za šta glasaju... Dođe kad hoće, kasni, u nenormalna vremena zakazuju se sednice. To je nepoštovanje ministara, oni su za njega postali krpe. Ili, odeš u resor finansija ili poljoprivrede, oni kažu: „Vidite s Vučićem...“ Gde god da odete, oni kažu: „Razgovaraj s Vučićem, vidi ako on odobri...“ Imate jednog čoveka koji odlučuje o svemu. On se razume u pravo, put, ekonomiju, gradnju, visokogradnju, ekologiju, poljoprivredu, elementarne nepogode... Bilo je besmisleno više tu sedeti.

Da niste sad po Vučiću opleli što vas nije postavio za direktora „Koridora Srbije“?

- Kad mi je ponudio „Koridore“, to je bilo smešno. Za njih je napravljen veštački izveštaj, sve sam to gledao i analizirao s pravim izveštajem, koji je uradila Zorana Mihajlović. A da vam ne pričam za ljude koji rade u „Koridorima“ - sve su to rođaci, prijatelji, poznanici, niko stručan. Onda sam rekao - dosta!

I tako ste sa DSS i Pokretom za bolju Srbiju sklopili savez?

- Vučiću ću biti ljuti protivnik. Sa DSS sam ranije sarađivao, a preko njih i s Milanom Stamatovićem. Vrata su otvorena za sve koji iskreno žele da se suprotstave diktaturi Vučića. S. Vojinović

foto: Zorana Jevtić

O novom savezu

JEREMIĆ JE DOBRODOŠAO

Zašto ste otkazali podršku Vuku Jeremiću?

- Ja nisam otišao i napustio Vuka Jeremića, s kojim sam zajedno izašao na predsedničke izbore. On je dobrodošao da razgovaramo, mi ga očekujemo. I upravo ćemo s njim najpre razgovarati - kaže Ilić.

foto: Dado Đilas

O režimskim medijima

U POSTU JEDEM PRASETINU? NEKA DOKAŽU!

- Ovo što rade režimski mediji je dno! Evo, kad ne znaju šta će više, oni objave neverovatnu laž: „Velja u postu jede prasetinu i pije vino.“ Evo, neka dokažu.

foto: Kurir

Kurir.rs / Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track